Perşembe, Mart 28, 2024

Paylaşılan Sızıntılar, Huawei’nin Yeni Tabletinin iPad Pro’ya Benzediğini Gösteriyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Görünüşe göre Huawei, yeni bir tablet üzerinde çalışıyor ve 91Mobiles (Android Central aracılığı ile) tarafından yayınlanan sızıntılara göre, Huawei’nin bu  yeni tableti Apple’ın iPad Pro modeline oldukça benziyor. Aralarındaki en büyük fark ise kameraları gibi görünüyor, Huawei’nin tabletinde çift lensli bir arka kamera ve öne bakan bir kameraya muhafaza eden delgeç ekranı mevcut.

Huawei’nin yeni tableti Apple beyciğimizin “Pro” adlandırmasını dahi benimseyebilir. Seri sızdırıcısı olarak tanıdığımız Evan Blass, cihazın isminin Huawei MatePad Pro olarak adlandırılacağını belirtti. Ne kadar doğru, ne kadar yanlış bilemiyorum.

Huawei MediaPad M7 design render

Bunlara ek olarak Huawei tarafından geliştirilen bu tabletin, Apple’ın Smart Keyboard Folio’su gibi bir manyetik klavye kılıfına sahip gibi görünüyor, ancak bu klavyenin kutuya dahil olup olmayacağını bilmiyoruz. Ayrıca, iPad Pro’daki “Apple Pencil” gibi muhtemelen mıknatıs vasıtası ile tabletin üst kısımlarına tutturabileceğimiz yeni bir kalem daha mevcut.

Ekrana gömülü parmak izi olabilir

91Mobiles tarafından verilen demeçe göre tabletin üzerinde bir parmak izi sensörü görülmüyor, bu yüzden belki de Huawei bir ekran parmak izi sensörüne veya bir tür yüz ile kimlik doğrulama teknolojisini kullanacak. Bu konuda en güçlü varsayımlar bunlar.

Teknik Özellikler

Sızıntıyı paylaşan 91Mobiles, tabletin Kirin 990 SoC (şirketin en yeni ve en hızlı ve aynı zamanda 5G modemi barındıran işlemcisi) ile 256GB’a kadar depolama ve oldukça büyük bir pil olacağını söylüyor. Huawei’nin bundan bir öncek tableti MediaPad M6, geçtiğimiz Haziran ayında piyasaya sürülmüştü.

Fiyatlandırma

91Mobiles yada herhangi bir başka kuruluş tabletin fiyatlandırması ile ilgili bir demeç yada bilgi paylaşımı yapmadı fakat ilerleyen zamanlarda cihazın fiyatı, cihazı en net gördüğümüz sızıntılar ile paylaşılabilir. Hepsini sizlere aktarıyor olacağız.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler