Cuma, Nisan 26, 2024

Performax Gaming PERQHD27-C Monitör İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

PC Hocası inceleme masamızda bugün, sektörün yeni oyuncularından biri olan Performax tarafından sunulan Performax Gaming PERQHD27-C monitöre yer vereceğiz.

Henüz pazarda yeni olması nedeniyle bizim de dikkatimizi çeken monitörü tercih etmek isteyenlerin kafalarındaki soru işaretlerini gidermek adına detaylı bir inceleme hazırlayacağız.

Özellikleri neler? Tasarım yapısında nasıl farklar var? Fiyat aralığı konusunda nasıl bir seri? Tüm soruları cevaplamaya çalışalım.

Kaçırmayın: Tenda V12 AC1200 Router İncelemesi

Performax Gaming PERQHD27-C Tasarımı

Oyuncu monitörlerinde her zaman söylediğim şey, en azından bir noktada fark oluşturacak bir tasarım oynaması yapılması. Bu ayak kısmında olabilir, arka panelde olabilir, çok sık değil ama çerçeve kısmında olabilir.

Performax Gaming PERQHD27-C

Standart ekran tasarımıyla oyuncu serilerinin tasarımının en azından bir noktada ayrılması taraftarıyım. Performax Gaming PERQHD27-C, bu konuda çok önemli bir fark değil ama mini bir tasarım oynamasına yer vermiş.

Ekranın arka kısmında, destek ayağının takıldığı noktada LED bir ışığa yer verilmiş. İnce bir şerit olarak eklenen LED ışık tek renk. Kırmızı renkli bu ışığı isterseniz sabit tutabiliyorsunuz, isterseniz de hareketli bir şekilde ışığın kullanılmasını sağlayabiliyorsunuz. Yani basit bir efekt veriyorsunuz diyebiliriz.

Onun dışında ekranın kavisli olduğunu belirtelim. Dikkat çekecek kadar net bir kavis kullanılmış. 1500R derecelik bir kavis var. Kavis seviyor musunuz bilemiyorum ama burada benim sevmediğim bir nokta var.

Performax Gaming PERQHD27-C

Kavisli ekranlarda, arka kısımda bir bombeli alan oluşuyor. Bu durumda da ekranı yerleştirmek biraz daha zor oluyor. Aynı zamanda arka kısmın biraz daha kalın gözükmesi gibi bir durum oluşuyor. Tabii ki kavisli olup, çok ince olan ekranlarda da var ama o modellerde de fiyat yükseliyor.

Performax Gaming PERQHD27-C kavisli bir model ve arka kısmın biraz kalın olduğunu görüyoruz. Dediğim gibi tercih meselesi. Yine bağlantı noktalarının da arka kısımda yer aldığını belirtelim. Arkada aşağı doğru bakan bir şekilde bağlantı portları yerleştirilmiş.

Performax Gaming PERQHD27-C

Tasarım kısmında söyleyebileceğim diğer nokta ise destek ayağı. Çok kolay bir şekilde montajı yapılabilen destek ayağı, çatal şeklinde kullanılmış ve 2 ince ayak üzerinden destek alıyor.

Tüm bunların dışında Performax Gaming PERQHD27-C ergonomik bir yapıda mı derseniz evet derim. Ekranı 15 dereceye kadar geriye ya da 5 dereceye kadar öne eğebiliyorsunuz. Ama sağa sola ya da yukarı aşağı hareket yok.

Performax Gaming PERQHD27-C

  • Ölçüler: 616.2 mm X 453.1 mm X 195.7 mm
  • Ağırlık: 6.7 kg
  • Giriş Portları: 1 adet HDMI 2.0 X 2 adet HDMI 1.4 X 1 adet Display Port 1.4 X 1 adet ses çıkışı
  • LED aydınlatma: Arka kısımda evet var.

Tasarım için söyleyeceklerimin sonuna geldim. Teknik açıdan cihazın nasıl olduğuna bakalım da bir özellikleri de değerlendirelim.

Kutu İçeriği 

  • Ekranın Kendisi
  • Kullanma Kılavuzu ve belgeler
  • Sabitleme Aparatı
  • Dik duruş standı
  • 12V 45W adaptör
  • DisplayPort kablosu
  • Güç kablosu
  • HDMI kablosu

Performax Gaming PERQHD27-C Teknik Özellikleri

Ekranın boyutu ile başlayalım. Ekran 27 inç VA panel ile geliyor. Full HD çözünürlük sunan versiyonu da var ama bize gelen versiyonda 2K çözünürlük değeri olduğunu görüyoruz. QHD çözünürlük değeri sayesinde tabii ki daha fazla piksel yoğunluğu ile daha net görüntü sunuluyor.

Bunun yanında ekranın yenileme hızı ise 144 Hz olarak belirlenmiş. Artık oyuncu monitörlerinde arar olduğumuz değerlerden. Hatta yavaş yavaş 165 Hz modellerin yaygınlaştığını da söylemek lazım. Ama şu an için de 144 Hz yenileme hızı, sektör genelinde kullanılan ve yeterli görülen bir değer.

Performax Gaming PERQHD27-C

144 Hz yenileme hızı dışında 1 ms MPRT tepki süresinin olması da monitörün oyunlarda sorunsuz bir şekilde kare geçişleri yapmasını sağlıyor. Özellikle FPS oyunlarında herhangi bir dalgalanma ya da karelenme olduğunu görmüyorsunuz.

Yenileme hızının yanında Performax Gaming PERQHD27-C modelinin farklı artıları da var. Mesela Adaptive Sync desteği. AMD ya da NVIDIA ekran kartlarını ayırmadan GPU ile görüntü eşleyerek donma ya da yırtılmaları engelleyen bir teknolojiden söz ediyoruz. Bu ekran için güzel bir artı. Özellikle oyun performansını olumlu etkileyen noktalardan bir tanesi.

Performax Gaming PERQHD27-C

Peki görüntü kalitesine ekstra olarak etki eden başka neler var? Mesela HDR desteği var. Ekran HDR destekli ve renklerin doğrulu, doygunluğu daha yüksek. Standart SDR ekranlara göre %50 daha parlak ve doygun renkler sunuluyor. Yine parlaklık değeri de başarılı diyebileceğimiz bir seviyede. 350 nit parlaklık sunuluyor.

Tüm bu teknolojileri destekleyecek şekilde Antiglare ekran teknolojisine yer verildiğini de ekleyelim. Ne demek? Yansıtmasız ekran demek. Yani güneş ışkıları görüş açısını bozmuyor ya da ekranda renklerde oynamaya neden olmuyor demek.

Performax Gaming PERQHD27-C

Evet teknik özellikler de bu şekilde. Performax Gaming PERQHD27-C incelemesi için kısa bir değerlendirme ile beraber fiyatları da verelim.

Teknik özellik Ek Bilgiler

  • Ekran Boyutu: 27 inç
  • Panel Tipi: VA
  • Çözünürlük Değeri: 2560 X 1440 piksel QHD dediğimiz
  • Görüntü Açısı: 178 dereceye kadar
  • Parlaklık: 350 Nit
  • Kontrast Oranı: 3000:1
  • Renk Desteği: 16.7 milyon
  • Adaptive-Sync: Var
  • Kavis Oranı: 1500R
  • Yenileme Hızı: 144 HZ
  • Tepki Süresi: 1 ms MPRT
  • HDR Desteği: Var
  • Mavi Işık Koruması: Var
  • Titreşimsiz Göz koruması: Var
  • Hoparlör bulunuyor mu?: Hayır

Performax Gaming PERQHD27-C

Son Sözler ve Fiyat

Evet baktığımız zaman sektörde yeni bir oyuncunun yer aldığını görüyoruz. Şunu söyleyebilirim ki bu alanda, iyi modellerde çok yaygın kullanılan bazı teknolojilere yer verilmiş. 144 Hz yenileme hızı, göz koruması gibi standart görebileceğimiz özellikler de bulunuyor.

Tasarım konusunda bana biraz zayıf geldi ama bu kişiden kişiye değişiklik gösterebilir. Fiyatına gelince 2.900 – 3.000 TL arasında fiyatları olduğunu görüyoruz.

Performax Gaming PERQHD27-C

Bonus: Performax Nasıl Bir Marka?

Markayı daha önce duymamış olmanız çok normal. Başta söylediğimiz gibi yeni oyunculardan bir tanesi. Ama aslında bilinen bir markanın yeni girişimlerinden diyebiliriz. Markanın arkasında Endeks Bilişim yer alıyor. Yıllardır distribütör olarak bildiğimiz Endeks Bilişim’in kendi girişimi.

Yani ekranı aldığınız zaman, servis destek ya da teknik destek konularında güvenilir bir muhatap buluyorsunuz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

2 YORUMLAR

  1. Monitörü alalı 1 hafta oluyor ve iyi ki almışım diyorum. Zira önceden monster kullanıyordum kırılınca 60hz lik eski monitör ile idare edemedim ve ucuz yollu bu cihazı çekinerek tercih ettim. Gelin görün ki monitör 10 numara çıktı.Va panellerde ki aşırı ghosting ve siyah gölge sorunu neredeyse yok. Düşünmeden alabilirsiniz. Hem 27″ hem 2k fiyatına göre muhteşem. Keşke asansör hareketi de olsaydı ama en azından ayak çok sağlam…

  2. Merhaba uzun zamandır bu monitörü kullanıyorum şimdiye kadar büyük bir eksi tarafını görmedim. vesa montajlı hareketli ayak almayı düşünüyorum, ama vesa desteğinin olup olmadığıyla alakalı bir bilgiye ulaşamadım. Ayağın takıldığı kapağın altında vida yerleri var ama vesa için olduğunu zannetmiyorum.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler