Çarşamba, Nisan 17, 2024

Pixel 5’in Gizli Özelliği Ortaya Çıktı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Pixel 5, ters kablosuz şarj özelliği sunan birkaç amiral gemisi telefondan biridir, ancak Google buradaki özelliğin uygulanmasıyla özellikle zekice bir şey yaptı: Bir USB-C kablosu takarak şarja bağladığınız zaman Pixel 5’iniz anında kablosuz şarj standına dönüşecektir.

Google, otomatik özelliği nasıl işlediği konusunda oldukça akıllıdır: Bir destek dokümanına göre Battery Share yalnızca “kısa bir süre” için açılacaktır. Telefon, Qi uyumlu başka bir cihazın şarj edilmesi için üstüne yerleştirildiğini algılarsa, her zamanki gibi çalışır, aksi takdirde Pil Paylaşımı otomatik olarak kapatılır.

Bu, telefonunuz prize takılı değilken gücü paylaşmak için ters kablosuz şarjı kullanamayacağınız anlamına gelmez; şarj cihazından uzakta olsanız bile Pil Paylaşımı’nı manuel olarak etkinleştirebilirsiniz. (Bunu yapmak için Ayarlar -> Pil -> Pil Paylaşımı’na gidin veya Pil Paylaşımı geçişini hızlı ayarlar açılır menünüze ekleyin.)

Otomatik ters kablosuz şarj, özellikle akıllı bir eklentidir, ancak tüm Pixel 5’i etkili bir şekilde her yere kolayca götürülebilen tam teşekküllü bir Qi şarj cihazına dönüştürür.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler