Perşembe, Nisan 25, 2024

PlayStation 5 için Kontrol Cihazı Gözüktü

Paylaş

silkroad gaminggentr

Oyun konsolu kategorisinde lider konumda olan Sony, şu sıralar PlayStation 5 için kolları sıvamış durumda. 2013 yılında tanıtılan PlayStation 4 modellerinden sonra merakla beklenen yeni serinin ne gibi özellikleri olacağı bilinmiyor ancak yavaş yavaş sızıntılar gelmeye başladı.

PlayStation 5 Yeni Kontrol Cihazıyla Gelecek

Son sızıntı, PlayStation 5 oyun konsollarının geliştirici kitlerini ortaya çıkardı. Geliştirici kitlerinin konsol tasarımı hakkında en ufak bir bilgi vermediğini söyleyebiliriz. Fakat asıl mesele bu değil. Geliştirici kitleriyle beraber PlayStation 5 kontrol cihazının tasarımı ortaya çıktı.

Görsellere göre yeni kontrol cihazında bazı özel değişiklikler var. Daha ergonomik bir yapı sunulması ve biraz daha keskin hatlara yer verilmesi bekleniyor. Bunun dışında anologlar kısmında da biraz daha küçük bir tasarıma yer verildiğini eklemiş olalım.

PlayStation 5

D-Pad tasarımının ve butonların yerinin değişmediğini söylemek gerekiyor. Genel tasarım değişiklikleri içerisinde en çok dikkat çeken bölüm ise yeni orta kısım. Oyun etkileşimini arttıracak şekilde daha geniş bir ekran alanına yer verildiği ve bu kez ekran üzerinde kontrol imkanının da bulunduğu görülüyor.

Hem menülerin bu ekran üzerinden kontrol edildiğini hem de oyun içi kontrollerin bu kısımdan yapıldığını görmek mümkün olacak. Tanıtıma kadar tasarımın daha ne gibi değişiklik göstereceğini söylemek mümkün değil. Fakat şu haliyle bile ilgi odağı olmayı başaracak bir kontrol cihazı görüyoruz.  

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler