Cuma, Nisan 19, 2024

PlayStation 5’e DVR Desteği Geliyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Sony, PlayStation 5‘in, Nasne tunerleri ile çalışabilecek yeni bir uygulama aracılığıyla Japonya’da DVR işlevine sahip olacağını resmi olarak duyurdu. Uygulamanın adı Torne (-ru-ne olarak telaffuz ediliyor) olacak ve bu yıl içinde kullanıcıların hizmetine sunulacak.

Torne, aslında 2010 yılında piyasaya sürülen PS3 için bir TV tuner eklentisiydi ve yayın programlarını konsolunuzun sabit sürücüsüne kaydetmenize ve bunları bir PSP veya PS Vita’ya aktarmanıza olanak tanıyordu. Bunu, kendi depolamasını ekleyen ve daha çok bir NAS sürücüsü gibi çalışan, bir mobil uygulama aracılığıyla kayıtların mevcut olduğu Nasne izledi.

nasne.0
PlayStation 5'e DVR Desteği Geliyor! 2

Sony, 2019 yılına geldiğimizde Nasne’yi satmayı bıraktı, ancak geçen yıl Japon çevre birimi üreticisi Buffalo, ürünün haklarını devralacağını ve Buffalo markalı sürümlerini bu baharda piyasaya sürülecek ilk modellerle satacağını duyurdu. Yeni Nasne, sadece üzerinde Buffalo logosu bulunan bir PS3’e benziyor; Ancak Buffalo, dahili depolama alanını iki katına çıkararak depolama alanı kısmına 2 TB’lık seçenek ekliyor ve harici depolama kapasitesini üç katına yükselterek 6 TB’a çıkarıyor. Bu ay içinde 29.800 yen (~ 270 $) fiyatla satışa sunulacak.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler