Cuma, Mart 29, 2024

Playstation Classic Konsolun Gizli Menüsü Ortaya Çıktı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Geçtiğimiz günlerde Türkiye’de ₺799 fiyatıyla satışa çıkan Playstation Classic konsolun emülatör ayarlarına müdahale edebileceğiniz gizli menü ortaya çıktı. 

Playstation Classic, Playstation 1’den farklı olarak içerisinde ARM yonga seti barındırıyor. İçersinde bulunan PCSX ReARMed emülatör sayesinde oyunları emülatör üzerinden oynatılıyor. Sony, hazır yazılımı kullanmak yerine kendi yazılımını yapabilirdi. Böylece bu şekilde sıkıntılar ortaya çıkmazdı. Sony için bir sıkıntı olabilir fakat biz kullanıcılar için bu ayarlar gayet yararlı özellikler barındırıyor. 

Playstation Classic Konsolun Gizli Menüsü Nasıl Açılır?

  1. Playstation Classic konsolun ön tarafında bulunan USB girişine Logitech veya Corsair marka klavye bağlayın. 
  2. Menüden bir tane oyun seçin ve bu oyunu başlatın. 
  3. Oyun açılırken PS logosu çıktıktan hemen sonra klavyeden ESC tuşuna basın. 
  4. ESC’ye bastıktan hemen sonra karşınıza emülatör ayarları gelecek. Buradan istediğiniz ayarları yapabilirsiniz. 

Not: Ayarları dikkatli ve bilinçli şekilde değiştirmenizi öneririz. Yanlış bir ayar yaptığınız takdirde oyun açılmayabilir. 

Playstation Classic Konsolun Gizli Menüsü Ortaya Çıktı 2 PCH 1Playstation Classic Konsolun Gizli Menüsünden Hangi Ayarlar Yapılabilir?

Bu ayarlardan bölgeyi değiştirip otomatik kayıt özelliğini devre dışı bırakabilirsiniz. Ayrıca FPS kilitini kaldırarak oyunlarda daha yüksek FPS alabilirsiniz. Burada bulunan ayarlar sayesinde kenarda ne kadar FPS aldığınızı görebilmenizi sağlayan özelliği açabilirsiniz. Bunun dışından konsolu veya oyunları bozacak ayarlar da bulunuyor. İleride bu ayarları kullanarak içinde bulunmayan oyunları da yüklemek mümkün olabilir. 

Eğer koleksiyon yapmıyorsanız bu emülatör sistemiyle çalışan konsola ₺799 vermek yerine Raspberry Pi kullanarak tüm PlayStation 1 oyunlarını çalıştıran oyun konsolu yapabilirsiniz. Ayrıca 3D yazıcı kullanarak Raspberry Pi için Playstation 1 kasası da yapabilirsiniz. 

Sizce bu ayarları Sony bilerek mi açık bıraktı? Yorumlarda belirtiniz. 

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler