Cuma, Nisan 19, 2024

PlayStation ve Xbox gibi oyun konsollarına ek vergi geldi!

Paylaş

silkroad gaminggentr

PlayStation 5‘in sürekli olarak konuşulduğu şu günlerde ülkemizdeki konsol oyuncularını üzecek bir haber geldi. Yeni yayınlanmış olan bir kararname ile oyun konsollarına ek vergi geldiği açıklandı.

Gelecek olan ek vergi yüzde 5 ile 50 oranında olacak!

Coronavirus nedeniyle hem konsola hem de bilgisayarlara olan ilgi bir hayli arttı. Bunun sonucunda ise satış rakamları da arttı. Verilen bilgiler doğrultusunda oyun konsollarına %50 oranında ek vergi geleceği açıklandı. Bu %50 oranındaki ek vergi 30 Eylül 2020’ye kadar sürdürülecek, 1 Ekim 2020’den itibaren ise %20 oranına düşürülecek.

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinde yer alan bilgilere göre 18 Nisan 2020 tarihi itibariyle oyun konsolları dahil bir çok ürün için 3 ay süreyle geçici olarak gümrük vergileri arttırıldı.

b8bbffcd 3e6c 4609 a361 ef8c1ab13349Bu durumdan etkilenecek ürünler ise sırasıyla;

Kauçuk iplikler, tutkallar, plastik plaka/levhalar, demir veya çelikten vidalar, plastik ve metal düğmeler, bazı kaynak telleri, kağıt kesme makinaları, hava perdeleri, transformatörler, redresörler, sesli işaret cihazları, kesintisiz güç kaynakları, hoparlörler, röleler, multimetreler, saatler, kronometreler, aydınlatma cihazları aksam ve parçaları, hidrolik presler, video konsolları, bayram ve karnaval eşyası, sirk eşyası, çıtçıtlar ve bunların aksamları, golf sopaları ve açık hava oyunlarına mahsus eşyalar.

Ürünler bu şekilde lakin oyun konsolları hariç hangi ürüne ne kadar oranda bir ek vergi uygulanacak henüz bilinmiyor.

sony playstation 4 pro incelemede

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler