Cuma, Mart 29, 2024

Poco C40 Tanıtıldı: Özellikleri Neler?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Xiaomi’nin sahibi olduğu akıllı telefon üretici Poco, yeni nesil akıllı telefon modellerinden Poco C40‘ı normal şartlar altında 16 Haziran’da gerçekleştireceği bir lansman etkinliğinde tanıtıyor olacaktı fakat şirketin Vietnam yönetimi lansman etkinliği konusunda erken davranarak geçtiğimiz hafta Vietnam’da akıllı telefonu duyurdu.

Her ne kadar Poco Vietnam lansman konusunda erkenci davranmış olsa da şirket 16 Haziran itibariyle akıllı telefonu küresel olarak duyurdu.

JLG
Poco C40 Tanıtıldı: Özellikleri Neler? 5

Poco C40 Teknik Özellikleri Neler?

Poco C40’ın ön tarafında 6.71 inç boyutunda, HD+ çözünürlüğe sahip LCD ekran yer alıyor ve ekranın tam üst kısmında ortalanmış bir su damlası çentiği içerisinde de özçekim kamerası bulunuyor. Arka tarafa geldiğimiz zaman oldukça büyük bir dikdörtgen içerisinde 13MP çözünürlüğünde ana kamera, 2MP çözünürlüğünde derinlik algılayıcı kamerası yer alıyor.

Kamera kümesinin içerisininde aynı zamanda LED flaş ışıklar ve parmak izi okuyucusu da yer alıyor. Akıllı telefon, içerisindeki tüm donanımın ihtiyaç duyduğu enerjiyi 18W şarj hızına sahip 6000 mAh kapasiteli Xiaomi marka bataryadan sağlıyor. Cihaz her ne kadar 18W şarjı destekliyor olsa da kutu içeriğinden 10W’lık şarj cihazı çıkıyor olacak.

Akıllı telefonun gücünü Şanghay merkezli JLG tarafından üretilen JR510 yonga setinden güç alıyor; içerisinde dört adet 2Ghz CPU çekirdeği ve dört adet 1.5Ghz Mali-G52 GPU çekirdeği yer alıyor. Yonga seti sunacağı performans açısından Snapdragon 450 veye Helio G35’e yakın olması bekleniyor.

Poco C40 fiyat etiketi ne kadar?

Poco C40; 3GB RAM ve 32GB Dahili Depolama Alanı ile 4GB RAM ve 64GB Dahili Depolama Alanı olmak üzere iki farklı yapılandırma seçeneği ile satışa çıkacak. Siyah, Yeşil ve Sarı renk seçeneklerinde gelen akıllı telefonun depolama alanını microSD kart desteği sayesinde arttırabilirsiniz.

Poco, düzenlediği bir lansman etkinliğinde akıllı telefonun fiyat etiketinin bölgesel kullanılabilirliğe göre değişiklik göstereceğini belirtti.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler