Cumartesi, Nisan 20, 2024

PS5 DualSense Kontrolcüsü Yeni Bir Sorun ile Gündemde

Paylaş

silkroad gaminggentr

PS5 oyun konsollarıyla beraber gelen yeni kontrolcü DualSense, gerçekten başarılı özellikleri olan bir kontrol cihazı. Teknik açıdan yetenekleri iyi. Parça kalitesi iyi. Bana göre tasarımı çok başarılı ve daha birçok neden.

Evet kontrol cihazı genel olarak başarılı ama son dönemde eleştirilerle de gündeme gelmeye başladı. Eleştirilerin nedeni cihazda yaşanan teknik bir sorun.

PS5 DualSense kendi kendine hareket ediyor

Kontrol cihazında ortaya çıkan yeni sorun, cihazın kendi kendine hareket etmesine neden oluyor. Analog tuşlarından yaşandığı düşünülen sorunda, kontrol cihazını bıraksanız bile oyundaki karakterinizin hareket etmeye devam ettiğini görüyorsunuz. Yaşanan bu sorunun temelde nedeni ne bilinmiyor.

Benzer sorunlar birçok kontrol cihazında da yaşanabiliyor ama daha çok yıpranmaya bağlı olarak aylar hatta yıllar sonra bu tip hataların ortaya çıktığını biliyoruz. DualSense gibi kaliteli bir cihazda, ilk günlerden böyle bir sorun çıkması çok beklenen bir durum değil.

Bir yazılım hatasından mı kaynaklı yoksa bazı serilerde yer alan donanım sorunlarından mı kaynaklı bilinmez ama Sony’nin açıklama yapması şart gibi. Şimdiye kadar bu hatadan etkilenen kontrolcü sayısı kaç ya da kaç kullanıcı bu sorundan şikayetçi bilmiyoruz.

Forumlarda, Reddit üzerinde yapılan paylaşımlarda sorunu dile getiren çok sayıda oyuncu var ama net sayıyı bilmek ya da sorun genel mi bunu bilmek mümkün değil. Ancak Sony açıklama yapacak öyle detay elde edeceğiz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler