Perşembe, Nisan 25, 2024

PS5’in DualSense Kontrolcüsü PS3 ile Çalışabiliyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

PlayStation 5‘in DualSense kontrolcüsü, birçok ön sipariş müşterisine erkenden piyasaya sürüldü. DualSense sahipleri, günlerce süren kurcalamalarla, yeni nesil denetleyicinin Sony’nin PlayStation 3 konsoluyla çalıştığını keşfettiler.

YouTube İçerik Üreticisi MidnightMan, yeni nesil denetleyicinin PlayStation 3 ile kusursuz bir şekilde çalıştığını gösteren bir video yayınladı. Eski konsolun Bluetooth özellikleriyle – bu aynı zamanda PlayStation 4 DualShock 4 kontrolcüsünün kullanmasına da olanak tanıyor – DualSense, PlayStation 3 sürümünde bile kablosuz olarak çalışıyor.

PlayStation 4 ile çalışmıyor!

Merak ile dolu YouTuber, ayrıca PS5 DualSense’in mevcut nesil PlayStation 4 konsolunda çalışmadığını açıkladı. Kablosuz ve kablolu bağlantıları denemesine rağmen, kontrol cihazı PS4’te herhangi bir giriş kaydetmiyor.

Son bir umut denemesi olarak MidnightMan, mükemmel çalışan bir özellik olan Uzaktan Oynatma aracılığıyla PS4 oyunları oynamak için kontrol cihazını doğrudan bilgisayarlarına bağladı. Belki Sony, PlayStation 5 için PlayStation 4’te PS5 DualSense kontrolcülerinin çalışmasına izin verecek bir donanım yazılımı güncellemesi yayınlayacaktır. Ancak, kontrolcünün fabrikada piyasaya sürülmeden önce kodlanması sırasında zaten uyumsuzluğa sahip. Durumun ne olacağını Sony’den öğreneceğiz.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler