Cuma, Nisan 19, 2024

PUBG Steam’de Satış Rekorları Kırıyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

 PlayerUnknown’s Battlegrounds  oyunu Steam‘de son günlerin en çok satan oyunu ve bu satış ivmesini günler geçtikçe arttırmaya devam edecek gibi görünüyor. Haziran ayı itibari ile Battlegrounds 4 milyon üzerinde bir satış gerçekleştirdi ve her ay 1 milyonun üzerinde satış gerçekleştirmeyi başarıyor.

Henüz oyun erken erişimde olmasına rağmen bu kadar satış gerçekleştirmesi gerçekten bir çılgınlık. Bu satış istatistikleri oyunun yapımcı firması Bluehole tarafından değil Steam casusları tarafından açıklandı. Yakında bu satış iddialarıyla alakalı Blueholes yapımcı firmanın resmi açıklama yapmasını bekliyoruz. Bakalım bu satışlar doğrulanacak mı ?

PUGB

Günümüz ve yakın geçmişte eş zamanlı en çok oyuncuya sahip olan GTA 5′ i geçti. PUBG şu an Steam’de oynanan en iyi oyunlarda 4.sırada. Bu sıralama oyuncu sayısına göre değil yapılan satış sayısına göre listelenmiş durumda. PUBG bu hafta 382.561 eş zamanlı oyuuncu ile GTA 5’in 360.760 eş zamanlı oyuncu sayısını sollamış durumda.

Yeni ve popüler oyunların normalde ilk haftalar veya aylar oyuncu kitlesi çokken bunun zamanla düşmesi gerekirken PUBG’de  oyuncu sayısı ve oyunun popülerliği gittikçe artıyor.

İstatikler

Oyun şuan hala erken erişimde ve tam olarak yayınlanması için biraz zamana ihtiyacımızın olduğunu söyleyebiliriz çünkü oyunun geliştirilmesi, server hataları, karakterler üzerinde oldukça yoğun bir çalışma var. Oyun şuan Türkiye Steam mağazası değerince 69 TL‘den satışa devam ediyor. Önümüzdeki günlerde oyunun popülerliği devam edecek mi ? Yoksa son bulacak mı ? Hep birlikte göreceğiz.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler