Cumartesi, Nisan 20, 2024

Quake II Oyunu NVIDIA Tarafından Yeniden Tasarlandı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

id Software tarafından 1997 yılında yayınlanan, çıktığı zamanın en popüler oyunu olan Quake II, NVIDIA tarafından Işın İzleme teknolojisi ile yeniden tasarlandı. Oynanış olarak aynı olan oyunun grafikleri bu sürümde daha iyi hale getirildi.

NVIDIA tarafından yeni teknolojiler ile yenilenmiş olan Quake II oyununu en az NVIDIA RTX 2060 ekran kartı kullanan oyuncular, ışın izleme teknolojisiyle birlikte oynayabilecekler. Windows ve Linux kullanıcıları tarafından ücretsiz indirilip oynanacak oyun, yüksek grafikleriyle birlikte eski oyuna göre daha eğlenceli bir oyun deneyimi sunacak. 

NVIDIA GeForce Pazarlama Müdürü Matt Wuebbling, “Quake II RTX, PC oyunlarına duyduğumuz sevgi ve tutkunun bir ifadesidir” diyerek, “Bu PC klasiğini, yeni nesil ışın izlemeli grafik teknolojilerini uygulayıp Vulkan API’sini kullanarak, yeni jenerasyon oyuncuların ücretsiz indirebileceği ve oynanabileceği şekilde paylaşabiliyoruz.” diye konuştu.

Quake II Oyunu NVIDIA Tarafından Yeniden Tasarlandı 2 PCH

Bildiğiniz Oyun Tamamen Yeni Görünüme Kavuştu

Quake II RTX’te görülen yeni gerçekçilik farklı bir seviyeye ulaşıyor; yüksek ışık yelpazesi ve dolaylı aydınlatma ile günün her saatinde doğru güneş ışığı seviyeleri ve fiziki öğeler doğru şekilde yansıtılıyor. Örneğin, su ve camda ışık doğru bir biçimde kırılıyor, geniş yüzeylerde çarpıcı yumuşak ışıklandırma efektleri görülüyor ve ışık kaynakları çevreledikleri nesneleri aydınlatıyor. Böylece daha gerçekçi görüntüler oluşturulabiliyor. Diğer taraftan oyunda silah modellerinin grafik detayları ve dokuları da artırılmış ve görüntü kalitesini artırmak için de gelişmiş bir dengeleyici eklenmiş durumda.

Işın İzleme teknolojisinin benzeri olan iz takibi daha önceden filmlerde ve bilgisayar grafiklerinde kullanılıyordu. Maliyeti yüksek olduğundan bilgisayar oyunlarında kullanılmıyordu. Turing mimarisi ile gelen bu teknoloji sadece RT ve NVIDIA GeForce RTX çekirdeğine sahip grafik biriminde bulunuyor. Quake II RTX oyunu, Vulkan API’sinde Işın İzleme teknolojisini eklemek için gereken NVIDIA VKRay eklentisini kullanıyor. Christoph Schied tarafından açık kaynaklı Quake II oyun motoru kullanılarak oluşturulan oyunun bir sürümü olan Q2VKPT üzerine inşa edilen Quake II RTX, Linux desteği olan bir Vulkan Renderer’de çalışan, ilk yenilenmiş ışın izlemeli oyundur.

id Software Stüdyo Direktörü ve orijinal Quake oyunu yapımcılarından Tim Willits de “Bir bilgisayar oyununun Quake II gibi böylesine etkili ve uzun ömürlü olması nadir görülen bir durumdur ve bu oyunun 20 yıl sonra ışın izleme teknolojisiyle yeniden yaratıldığına tanık olmak benim için çok özel bir şey. Aynı zamanda ‘first-person shooter’ türünün ilk günlerinden beri birlikte çalıştığımız NVIDIA’nın bu klasik oyuna modern özellikleri nasıl entegre ettiğini görmek de gerçekten çok heyecan verici ve özel bir durum.” dedi.

Quake II Oyunu NVIDIA Tarafından Yeniden Tasarlandı 3 PCH

Yenilenmiş Olan Oyun Çok Oyunculu Oynanabiliyor

Quake II RTX, çok sevilen oyunun “tek oyunculu” modunun ilk üç seviyesini içeriyor. Quake II’ye sahip olan oyuncular, “multiplayer deatmatch” ve “cooperative multiplayer” modlarını da içerecek şekilde, tüm oyunu tamamıyla ışın izlemeli olarak deneyimleyebilecek.

Khronos Grubu Başkanı ve NVIDIA Geliştirici Ekosistemleri Başkan Yardımcısı Neil Trevett, “Quake II RTX şunu gösterdi ki, oyun geliştiriciler, gerçek zamanlı ışın izlemeli Vulkan API’sinin en gelişmiş görüntü oluşturma tekniklerini çarpıcı oyun deneyimleri tasarlamak için kullanabilir. Quake II RTX için ücretsiz indirme imkânı sunmak, oyunun dünyanın her yerindeki hem Windows hem de Linux oyuncuları için erişilebilir olmasını sağlıyor.” dedi.

NVIDIA Quake II RTX oyunu 6 Haziran’dan itibaren Windows ve Linux için GeForce.com sitesinden ücretsiz olarak indirilebilecek.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler