Cumartesi, Nisan 20, 2024

Red Dead Redemption 2’nin Dev Gibi Boyutu Belli Oldu!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Tam 8 yıl önce piyasaya sürülen ve çıktığı dönemde ortalığı kasıp kavuran Red Dead Redemption serisinin yeni oyunu Red Dead Redemption 2‘nin Playstation 4 konsollarında kaplayacağı alan belli oldu. Karşımızda öyle bir depolama gereksinimi var ki, pek çoğumuzun 2 aylık adil kullanım kotasına denk geliyor. Şimdiden konsollarınızda yer açmanızda fayda var.

HDD’ler Boşalsın!

Gereksinim duyulan boyut bazında beni en son şoka uğratan oyun Killzone 3’tü diyebilirim. O zamanlarda Playstation 3 için piyasaya sürülen oyun, 50 GB’ı aşan boyutuyla pek çoğumuzu şaşırtmıştı. Günümüze geldiğimizde ise, yeni rekoru Red Dead Redemption 2 omuzluyor.

Yeni gelen bilgilere göre vahşi batı temalı Red Dead Redemption 2 oyununun Playstation 4 üzerinde kaplayacağı alan tamı tamına 105 GB olacak. Evet; ilk defa 3 haneli rakamlara ulaşıyoruz.

Her geçtiğimiz gün daha fazla görsel yayınlayarak bizleri heyecanlandıran Rockstar Games yapımı video oyunu, bu gelişme ile çoğu oyuncuyu endişelendireceğe benziyor. 

Red Dead Redemption 2nin Dev Gibi Boyutu Belli Oldu min

Zira 105 GB olan bir depolama gereksinimi demek; çoğu PS4 oyuncusunun, çok sayıda oyunu konsolundan silmeye mecbur kalacak olması demek.

Öte yandan ülkemizde halihazırda kullandığımız internet altyapılarımızı düşündüğümüzde, oyunun indirme sürecinin 1 haftaya yakın bir zamana tekâbul edeceğini düşünmekteyiz.

Pek çoğumuzun internet aboneliklerinde 50 GB adil kullanım kotası uygulanmakta. Oyunun depolama alanı olan 105 GB‘ı düşündüğümüzde, Rockstar Games‘in sabrımızı zorlayacağı kesin…

Red Dead Redemption Hayranları İkinci Oyunun Senaryo Modu Hakkında Endişeli İÇERİK jpeg

Bu konuda adil kullanım kotasından tasarruf etmek isteyen okurlarımıza, oyunu gece saat 2:00 ile sabah 8:00 arasında indirmelerini öneririz. Zira bu süreler arasında adil kullanım kotanızdan bir eksilme olmayacaktır. 

8 yıllık bir bekleyişin ardından gelen bu haber, aslında bizlere oyundaki içeriklerin ne denli yükseltildiğini gösteriyor diyebiliriz. Zira bu boyuta iki tane Grand Theft Auto 5 sığar…

Son olarak; RDR 2, 26 Ekim 2018 tarihinde resmen satışa çıkacak. Oyunu erkenden satın almak isterseniz;  Playstation 4 Network üzerinden Red Dead Redemption 2: Standart Edition için 299 TL, Special Edition için 379 TL, Ultimate Edition için ise 349 TL ödeyerek satın alabilirsiniz. 

Bu rakamlar; erken sipariş için belirlenen fiyatlar. Oyun çıktıktan sonra, Marvel’s Spider-Man oyunundaki gibi bir fiyat artışıyla karşılaşılabilir. Bundan dolayı ince eleyip sık dokumanızı tavsiye ediyoruz. NOT: Kardeşlik sistemini unutmayalım.

 

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler