Pazartesi, Eylül 16, 2024

Roblox Açılacak mı? Yeni Resmi Açıklamalar Yapıldı

Oyun dünyasının popüler ve sevilen oyunu Roblox’un BTK tarafından getirilen erişim engeline dair yeni gelişmeler mevcut.

7 Ağustos 2024 tarihinde BTK (Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu) tarafından Roblox’a erişim engeli getirilmişti şimdi ise şirketten yeni açıklamalar paylaşıldı. Açıklamalara geçmeden önce bu erişim engelinin nedenlerinden kısaca bahsedelim.

7 1280x720

Roblox Neden Kapandı? Erişim Engelinin Sebebi? 

BTK, günümüz oyunlarının ve sosyal medya platformları üzerinde detaylı düzenlemeler üzerinde çalıştıklarını resmi bir şekilde ifade etmişti.

Kitlesinin büyük bir kısmı küçük yaşta ki çocuklar olan Roblox’un, çoçuk istismarına yönelik içerikleri bünyesinde barındırması gerekçesi nedeni ile Türkiye sunucuları kapatıldı.

Roblox 11

Süreç Nasıl Devam Ediyor Gelişmeler Neler? 

Milyonlarca oyuncuya sahip olan Roblox, Adana 6. Sulh Ceza Hakimliği tarafından verilen karara, itiraz olarak temyiz dilekçesini ilgili mercilere teslim ettiklerini bildirdi. Oyuncular tarafından merakla ve sıkı bir şekilde takip edilen bu sürecin devamında Roblox, yasal süreçten ötürü soruşturmaya dair detaylı bir açıklama yapamadı lakin paylaşılan açıklamayı şu şekilde;

2 Eylül 2024 günü Adana 6. Sulh Ceza Hakimliği’nin son kararına karşı bir temyiz dilekçesi verdik. Mahkeme sürecine saygı duyuyoruz ve devam eden yasal süreçler nedeniyle davanın detayları hakkında yorum yapamıyoruz.

Roblox, Türkiye’deki yerel yasa ve düzenlemelere saygı göstermektedir, kullanıcılarımızın platforma erişimini yeniden sağlamak ve Roblox kullanıcılarının güvenliğini ön planda tutmak amacıyla yerel yetkililerle iş birliği yapmaktadır.

İşbirliği ve etkileşim yoluyla, Roblox’un öğrenme, yaratma ve anlamlı bağlantılar kurma platformu olarak Türk toplumunda canlı ve olumlu bir rol oynayacağına inanıyoruz. Vizyonumuz, insanların güvenli, medeni ve iyimser bir dünyada bir araya gelme şeklini yeniden tasarlamaktır.

Güvenliğe derin bir bağlılığımız var ve Topluluk Standartlarımızı uygulamak, kötü niyetli veya zararlı faaliyetleri tespit etmek ve önlemek için tasarlanmış kapsamlı bir proaktif ve önleyici güvenlik önlemlerine sahibiz.

Türkiye ve dünyanın diğer bölgelerindeki yetkililerle işbirliği yaparak, her pazarın farklı ihtiyaçlarını ele almaya ve güvenlik ve nezaket konusundaki küresel taahhüdümüzü yerine getirmeye kararlıyız.

Roblox

Yapılan açıklamaya baktığımız zaman dava sürecine dair bir bilgilendirme göremiyoruz. Ancak Roblox’un bu süreçte ki kararlığını ve ortak bir iş birliği sağlama yönünde ki yaklaşımını görmekteyiz. Roblox Açılacak mı? Ne Zaman Açılacak, sorularına geldiğimizde ise dava sürecine ve anlaşmalara dair resmi bir açıklama henüz yapılmadı. BTK’nın web adresinden sorguladığımız zaman erişim engelinin halihazırda devam ettiğini görüyoruz.

silkroadgaminggentr

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Popüler Haberler

Nasıl Yapılır?

Diğer Haberler