Çarşamba, Mayıs 1, 2024

ROG Thor 1000W Platinum II PSU ve ASUS ROG Strix HerculX Holder İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Yakın bir zaman önce tamamen ASUS parçalarından oluşan bir sistemi sizlerle paylaşmıştık. Ekran kartı, RAM ya da anakart gibi bileşenler bir yana sistemde dikkat çeken iki önemli parça daha vardı. ROG Thor 1000W Platinum II PSU ve ASUS ROG Strix HerculX Holder serisinden söz ediyorum.

Şimdi sıra geldi ROG ailesinin bu dikkat çekici ürünlerini incelemeye. Özellikle PSU için ayrı bir başlık açmak gerekecek. Zira her ne kadar fiyatı biraz yüksek bulunsa da verimliliğine bakıldığı zaman, tam anlamıyla amiral gemisi bir PSU modelinin sunulduğunu anlıyoruz.

Daha fazla zaman kaybetmeyelim ve ROG ailesinin dikkat çeken bu iki ürünü için incelememize geçelim.

ROG Thor 1000W Platinum II PSU İncelemesi

Tam anlamıyla amiral gemisi bir PSU modelinden söz ediyoruz. ASUS bu seride hem üst düzey verimlilik özelliklerine yer vermiş hem de parça kalitesini üst düzey tutmuş.

Ayrıca tasarım noktasında da güzel dokunuşlar var. Güç kaynağının gözüktüğü bir kasa kullandığınız zaman ROG Thor 1000W Platinum II PSU modelinin tasarım avantajlarından da yararlanabilirsiniz. Öyle ki seri yan kısmında Aura Sync uyumlu bir aydınlatma bölümü sunuyor. ROG logosunda ve tam köşe kısmında aydınlatmayı görüyoruz.

ROG Thor 1000W Platinum II PSU

Bunun dışında yan kısımda yer alan OLED ekran, anlık olarak güç kullanımının görüntülenmesini sağlıyor. Bir güç kaynağından beklemediğimiz tasarımın incelikleri var diyebiliriz.

  • Boyutlar: 190 x 150 x 86 mm

Teknik Konuda Neler Biliyoruz?

Tasarım konusunda artı puanla başlayan güç kaynağı, bahsettiğimiz gibi teknik açıdan da tatmin edici. Maksimum verimliliği vermesi üzerine tasarlanmış olan PSU’da, 80+ Platinum sertifikası var.

Bu da güç kaynağının %100 yük altında %89 verimlilikte, %50 yük altında ise %92 verimlilikte olduğunu garanti etmesi anlamına geliyor. Üst düzey PSU modellerinde aradığımız artılardan.

ROG Thor 1000W Platinum II PSU

İncelemede dikkatimizi çeken önemli bir detay daha var. O da cihazın arka kısmındaki bilgilendirme bölümünde yer alan ifade. PSU’nun DC Output değerinin 996W olduğunu görüyoruz. Bu da demek oluyor ki ROG Thor 1000W Platinum II PSU, 996W seviyesine kadar güç çıkışı verebiliyor.

Verimliliğinin ne kadar yüksek bir seviyede olduğunu da buradan anlıyoruz. Benzer birçok üründe 1000W güç kaynağından 850W ya da 800W gibi çıkışlar alındığını da söylemek lazım.

ROG Thor 1000W Platinum II PSU

Teknik kısımdan devam ettiğimiz zaman, serinin bir diğer avantajının soğutma performansı artısı olduğunu da söyleyebiliriz. ASUS burada hem pasif hem de aktif soğutma konusunda önemli adımlar atmış.

PSU üzerinde 135 mm, çift rulmanlı ve 0 dB teknolojisini destekleyen eksen teknolojili bir fan bulunuyor. Fan zaten güzel bir artı ama bununla da sınırlı kalınmamış.

ROG Thor 1000W Platinum II PSU

PSU için en kritik olan kısımlarda ASUS’un özel soğutma bloklarının yer alıyor. Bobinlerin etrafında pasif soğutucu bloklar kullanılmış ve soğutma konusunda daha iyi çözümler sunulması sağlanmış.

Ayrıca söz konusu soğutma sisteminin diğer bir artısının da sessiz olması olduğunu ekleyelim. Lambda A++ sertifikasına sahip olan PSU, fan kısmında da çok sessiz ve böylece gürültü olmadan en iyi soğutma sunulması sağlanıyor.

Diğer Artılar

  • PCIe Gen 5.0 desteği var. Bu sayede yeni nesil grafik kartlarına 600W değerine kadar güç aktarabilen 16 pinli PCIe kablosu kullanılabiliyor.
  • Kabloları kılıflarla geliyor. Kabloların kullanım ömrünün de bu şekilde artırılması sağlanmış oluyor.
  • 10 yıl garanti var. Güç kaynaklarında aradığımız artılar arasında.

ROG Thor 1000W Platinum II PSU

Diğer Teknik Detaylar

  • Kondansatörler: 105 derece Japon kondansatörler
  • Korumalar: OTP, SCP, OVP, OPP, OCP
  • AC Giriş Aralığı: 100-240Vac
  • Fan Butonu: Var
  • Maksimum Yük: 25A 25A 83A 0.3A 3A
  • DC Çıkış Voltaj: +3.3V +5V +12V -12V +5Vsb

PSU modelimiz için söyleyebileceklerimiz bunlar. Sizin ekstra merak ettiğiniz bir nokta olursa, yorum bırakmayı unutmayın. Şimdi geçelim bir diğer ROG ürünümüz olan Holder modeline.

ASUS ROG Strix HerculX Holder İncelemesi

ASUS ROG Strix HerculX Holder özellikle yeni nesil, ağır ve büyük ekran kartı kullanan oyuncular için aranan ürünlerden biri olabilir.

Hem ekran kartları için bir destek sunulmasını sağlayan yeni Holder hem de kasa içerisinde çok daha şık bir görüntü elde edilmesini sağlıyor.

ROG Thor 1000W Platinum II PSU

Her hangi bir PCIe slot işgal etmeyen ASUS ROG Strix HerculX holder, 72 mm ile 128 mm arasında destek yüksekliği sunuyor ve uyarlanabilir tasarımıyla her ekran kartı için uyum sağlıyor.

Ek bir alet gerekmeden kolay kurulum imkanı da sunan holder, üstünde yer alan tekerler üzerinden ayarlanabiliyor. Ayrıca kullanıcıların istedikleri zaman kolayca holderı çıkarmaları için tek tuşla serbest bırakma özelliğine de yer verilmiş. Bu sayede tek bir tuşa basarak asansör sistemini çalıştırabiliyorsunuz.

ROG Thor 1000W Platinum II PSU

Tüm ayarlamaları daha hassas bir şekilde yapmak adına Asus, ek bir su terazisi de eklemiş. Alt kısımda yer alan bu dahili terazi de grafik kartının tam düz konumda olup olmadığını gösteriyor.

ASUS ROG Strix HerculX Holder için en büyük artı ise dahili olarak 3D ARGB sunuyor olması. Armory Crate ile de özelleştirilebilen ışıklandırma, kasa içerisindeki tasarımı da doğrudan olumlu etki etmekte.

ROG ailesinin iddialı üyeleri için incelememizin sonuna geldik. Üst düzey sistemler için düşünüldüğünü söyleyebildiğimiz ürünler sizce nasıl? Yorumlarınızı bekleriz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler