Cuma, Nisan 19, 2024

RTX 3060 Ti Madencilik Sonuçları Sızdırıldı

Paylaş

silkroad gaminggentr

NVIDIA’nın yeni ekran kartı olacak olan RTX 3060 Ti modeli için sızıntılar kesilmiyor. Kartın görüntüsünün ortaya çıktığını paylaştık. Kartın özel versiyonunun duyurulduğunu aktardık. Şimdi de yeni kart için madencilik sonuçları sızdı.

Madencilik sonuçlarının sızması, yeni ekran kartının bu alanda da kullanılabilecek olan modellerden biri olduğunu gösteriyor.

RTX 3060 Ti madencilik performansı nasıl?

Önce önümüzdeki örnekten bir ipucu alalım. RX 5700 serisinde yapılan testler sonucunda 160 Watt ile 50 MH/s gibi bir değer elde edildiği açıklanmıştı. Madencilik konusunda yeterli olmayan bu sonuçlar NVIDIA’nın yeni ekran kartıyla değişiyor.

Chiphell isimli bir kullanıcı tarafından yapıldığı iddia edilen testlerde yeni ekran kartının 120 Watt değerine sınırlandırılmış bir şekilde 61 MH/s sunduğu açıklandı. Kartın watt değerinin %60-65 seviyesinde kısılarak yapıldığı söylenen testlerin sonuçlarında NVIDIA’nın ekran kartının başarılı olduğunu söyleyebiliriz.

RTX 3060 Ti

Tabii ki yeni kartın kullanım amacı bu değil. Marka bu seriler asıl olarak oyun odaklı bir şekilde sunuyor. Yine de yeni serilerde uygun fiyatlı kartları alarak madencilik yapan kullanıcıların sayısı hiç az değil.

Görünen o ki yeni seri, bu kullanıcılar tarafından tercih edilebilir serilerden biri olacak. Tanıtımın 2 Aralık itibariyle yapılacağını düşünüyoruz ve bu sorulara da daha yakından cevap bulacağız. Başta tabii ki merak ettiğimiz oyun performansları.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler