Cuma, Nisan 26, 2024

Ryzen 7000 Serisi için Yol Haritası Belli Oldu

Paylaş

silkroad gaminggentr

Intel kısa bir süre sonra 12.nesil için son serileri olan HX modellerini tanıtacak. Bir yandan 13.nesil için de hazırlıklar var. AMD sessiz mi derseniz değil. AMD de bir yandan Ryzen 7000 serisi için çalışmalara başlamış durumda. Hatta yeni seri için bir yol haritası da paylaşıldı.

Paylaşılan yol haritasına bakacak olursak yeni seri, yakın bir süre sonra karşımıza çıkacak. Seride nasıl düzenlemeler olacağı konusunda da bilgiler var.

Ryzen 7000 Serisini Yeni Kod Adlarıyla Göreceğiz

Paylaşılan yol haritasında seri, 3 ayrı şekilde sınıflanıyor desek yeridir. Bunlar içerisinde masaüstü modeller için sunulan AMD Raphael işlemcilerini, oyuncu laptopları için sunulan AMD Dragon modellerini ve iş ile günlük kullanım odaklı hafif laptop modelleri için sunulan AMD Phoenix modellerini göreceğiz.

Ryzen 7000

AMD Dragon Serisi

Extreme Gaming yani üst düzey oyuncu laptop modellerinde yer alan Ryzen 7000 serisi olacak. Seri Dragon serisi olarak isimlendirilecek. Henüz kaç çekirdeğe kadar çıkacakları konusunda net bir bilgi gelmedi ama AMD sınırları zorlayacaklarını söyledi.

Raphael yani masaüstü modelleri gibi dahili grafik birimleri içerecek olan yeni nesil işlemcilerin, PCIe Gen5 desteği de DDR5 desteği de bulunacak. Ama söz konusu seriyi biraz daha bekleyeceğiz. Zira serinin 2023 yılında gelmesi bekleniyor.

Kaçırmayın: Biostar Radeon RX 6750XT

AMD Raphael Serisi

Zen4 mimarisinin incileri. Yeni nesil soket yapısı LGA1718 yani AM5 soket yapısına sahip olacak işlemciler.

Söz konusu işlemcilerin 65W+ TDP değerleriyle geleceği ve PCIe Gen5 ile DDR5 desteğini de sonuna kadar kullanacakları söylendi.

Serinin 2022 yılının son çeyreği içerisinde ortaya çıkmasını bekliyoruz.

AMD Phoenix

Ryzen 7000 ailesinin en mütevazi modelleri olacak gibi. Söz konusu seride ince ve iç odaklı hafif bilgisayarlar hedeflenecek.

35W ile 45W arasında değişen TDP değerleri, LPDDR5 ile PCIe Gen5 desteği gibi özellikleri öne çıkacak. Yine bu serinin de 2023 yılı içerisinde geldiğini göreceğiz.

Zaten Ryzen 7000 ailesi için paylaşılan yol haritasının görselini de ekledik. Burada anladığımız 2022 sonu ve 2023 yılı, işlemci savaşında yeni perde açacak.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler