Perşembe, Nisan 25, 2024

Samsung, Apple’a Ağır Göndermeler İçeren Reklam Filmini Yayınladı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Samsung, bir reklam filminde Apple’ı aşağıladı. Reklam filmi içerisinde ağır göndermeler içeriyor.

Dünya’nın en büyük şirketlerinden birisi olan Samsung, en dişli rakibi olan Apple’ı kötülemeye yönelik bir reklam filmi çıkardı. Tabiki reklamların amacı ürünü en iyi şekilde tanıtmak ancak bu reklam daha çok Samsung cihazlarının Apple’dan üstün olduğunu göstermeye yönelik duruyor.

İki firma her yıl birbirleri ile kıyasıya bir rekabet içinde. Her iki firmada daha iyi modeller çıkarmak için çabalıyor ancak her zaman performans yeterli olmuyor. Apple cihazlarında bulunan ve pilden kaynaklanan yavaşlatma sorunu tüm kullanıcıların tepkisini çekmişti.

apple 03

Samsung ise rakibine hiç acımadı ve bu konuda bir reklam filmi çekti. Reklam içerisinde Apple’a anlatılması gereken ne varsa içeriyor. Bu reklam filmi Apple ve Samsung kullanıcılarını birbirine düşürür ancak Samsung bu konuda biraz haklı duruyor.

İşte O Reklam Filminin İçeriği!

Reklamın başında bir kadın havalimanında ödeme yapıyor. Sıra ona geliyor ancak Apple cihazının Wallet (Cüzdan) uygulaması geç açılıyor. Ordaki görevli kadına ise “Bir saniye, yükleniyor.” diyor. Arkasından gelen kadın ise Samsung cihazını çıkarıyor ve hiç beklemeden ödemesini yapıyor. 

apple 05

Daha sonra kadın annesinden bir mesaj alıyor. Mesajda “iPhone 6’nı yeni sürüme yükselttin mi?” yazıyor. Arkasına ise bir korkma ve kaplumbağa emojisi eklenmiş ki burada cihazın kaplumbağa hızında çalıştığı vurgulanıyor.

apple 04

Daha sonra uçakta film izlemeye çalışan kadın uygulamanın açılmaması nedeniyle telefonu kapatıp yanındaki Samsung kullanıcısının telefonuna bakmaya başlıyor. Daha sonra yağmurda taksi çağırmaya çalışan kadın telefonda uygulamanın açılmaması nedeniyle taksi çağıramıyor.

Oradan bir taksiye biniyor ancak bindiği taksiyi daha önceden başka bir kadının çağırdığını öğreniyor. O kadın ise taksiyi Samsung cihazı ile çağırıyor. Ardından Apple yetkili servisine giden kadın bir sonuç alamıyor.

apple 02

İşte burdan sonra herkesin ilk izleyişte farkedemediği bir kısım var. Servis sahnesinden sonra kadın dışarda yürürken yanlarından şemsiye altında yürüyen bir baba ve oğlu geçiyor. Baba ve oğulun saç kesimine baktığımızda iPhone X’in çentikli ekranına benzeyen saçları olduğunu fark edebilirsiniz. 

apple 01

Burada ise Samsung cihazlarında kullanmayı tercih etmediği çentikli ekrana vurgu yapıyor. Daha sonra kadın kendine bir Samsung cihaz satın alıyor.

Açıkçası bu reklam filmi Apple’ı hiç acımadan eleştiriyor. Aslında haksızda sayılmazlar. Keza iPhone 6 gibi cihazların performans sorunu kullanıcıları derinden etkiliyor. Bu sorun çözülmezse Apple daha çok eleştiri alacak gibi duruyor.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler