Cuma, Mart 29, 2024

Samsung, Audi Model Otomobillerde Kullanacağı Exynos Auto V9 Yonga Setini Duyurdu!

Paylaş

silkroad gaminggentr

 Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung, Exynos yonga setlerini otomobillerdeki bilgi-eğlence sistemleri ile entegre edeceğini açıklamıştı. Bugün Samsung, Alman menşeili otomobil üreticisi Audi’nin yeni otomobillerinde kullanması için geliştirdiği Exynos Auto V9 model yonga setini duyurdu. 

Audi ile birlikte çalışacağını duyuran Samsung, Exynos Auto V9 adını verdiği yonga setini duyurdu. 2021 yılı itibariyle Audi marka otomobillerde kullanılacak olan bu yonga setiyle beraber Samsung otomobil pazarındaki payını arttırmayı hedefliyor.

WhatsApp Image 2019 01 03 at 16.04.49

Samsung’un araç içi bilgi ve eğlence sistemi için geliştirdiği bu yonga seti 6 ayrı ekran ve 12 ayrı kamera ile beraber çalışabiliyor. 8 nm üretim süreci ile üretilen Exynos Auto V9, 2.1 GHz’e kadar çıkabilen sekiz ARM Cortex-A76 çekirdeği ve ARM Mali G76 GPU‘nun yanı sıra birinci sını HiFi 4 dijital sinyal işlemcisini barındırıyor.

Hız ve güç verimliliği için LPDDR4 ve LPDDR5 DRAM’i destekleyen yonga setini Samsung, yeni üretilecek otomobillerde kullanılacağını ve geliştirilmeye devam edeceğini açıkladı.

 
Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler