Cuma, Mart 29, 2024

Samsung Galaxy A33 Hakkında Yeni Bilgiler Sızdırıldı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Samsung Galaxy A33, Güney Kore merkezli teknoloji devlerinden Samsung’un geçtiğimiz günlerde tanıttığı Galaxy A13 ve Galaxy A23 ile birlikte 2022 yılı akıllı telefon portföyüne eklenecek ve akıllı telefonun lansmanından önce bir takım bilgiler internete sızdırıldı.

Edinilen bilgilere göre Galaxy A23, şirketin Exynos 1280 yonga setinden güç alacak. 5nm sürücülere sahip bu yonga setinin içerisinde 2.4GHz hızında iki adet Cortex-A78 çekirdeği, 2.0 GHz hızında altı adet Cortex-A55 çekirdeği olmak üzere toplamda sekiz çekirdekli işlemci yer alıyor.

Akıllı telefon 8GB RAM ve microSD kart desteğine sahip 128GB depolama alanı ile birlikte geleceği iddia ediliyor fakat farklı pazar yerlerine göre değişiklikler gösterebilir. Bunlara ek olarak Exynos 1200 yonga setine ve 6GB RAM’e sahip bir başka varyantta görebilriiz.

samsung galaxy a33 render
Fotoğraf: LetsGoDigital

Exynos 1280 yonga setinin nasıl bir performans sunduğu bilinmiyor lakin geçtiğimiz sene ortaya çıkan bir rapor, Exynos 1080 ile kıyaslandığı zaman daha kötü bir performans sunduğunu belirtiyordu. Her ne kadar saçma bir durum olsa da akıllı telefon tanıtılıp testlere girdiği zaman sunduğu performansı öğrenmiş olacağız.

Bunların haricinde Samsung Galaxy A33, 5G bağlantı teknolojisiyle ile birlikte gelecek. IP67 sertifikasına sahip olacak ve su ve toza karşı koruma sağlayacak. Geçen sene tanıtılan Galaxy A52 modeli de IP67 sertifikasına sahipti ve şirketin en ucuz modellerinden biriydi.

galaxy a33 5g render
Fotoğraf: LetsGoDigital

OneUI 4.1 kullanıcı arayüzüne sahip Android 12 işletim sistemini çalıştıracak olan akıllı telefon kamera tarafında A32 5G ile aynı kamera kümesine sahip olacak. Selefi ile kıyaslandığında Galaxy A33 parmak izi okuyucusuna sahip 6.4 inç boyutunda Full HD+ çözünürlüğünde Super AMOLED ekranla gelecek ve 90Hz yenileme hızı sunacak.

25W hızlı şarja sahip 5000 mAh kapasiteli bataryadan enerji alacak ve muhtemelen kutu içeriğinden 15W’lık bir şarj adaptörü çıkacak. 186 gram ağırlığında ve 159.7 x 74 x 8.1 mm ölçülerinde olan akıllı telefonda 3,5mm’lik jak girişi bulunmayacak.

Avrupa pazarında 8GB RAM / 128GB depolama alanına sahip modelin 369 Euro fiyat etiketine sahip olacağı ve Siyah, Beyaz, Mavi ve Şeftali olmak üzere dört farklı renk seçeneğinde satışa çıkacağı belirtiliyor.

Fotoğraflar: LetsGoDigital

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler