Çarşamba, Haziran 26, 2024

A Serisi Artık Daha Popüler! Samsung Galaxy A34 Duyuruldu

Paylaş

silkroad gaminggentr

Samsung’un Galaxy S serisi kadar olmasa da ciddi bir hayran kitlesi olan Galaxy A serisi genişledi. Bir süredir iddialarının ardı arkası kesilmeyen yeni akıllı telefon Samsung Galaxy A34 modeli duyuruldu. Nispeten daha uygun fiyatlı bir telefon olarak karşımıza çıkan A serisinin yeni üyesi, yine fiyatlarıyla kullanıcıları sevindirebilir.

Tasarım anlamında da yeni nesli yansıtan yeni akıllı telefonla beraber neler sunuluyormuş yakından bir bakalım.

Samsung Galaxy A34 Tasarım Detayları

Telefon tasarım anlamında Samsung’un yeni nesil çizgilerini yansıtıyor. Su damlası şeklinde çentikli ekrana sahip olan seri, nispeten düz çerçevelerle beraber geliyor. Belki bu yönü ile son iPhone modellerinde yer alan kasa yapısına da yakın bir telefon diyebiliriz.

Arka kısımda ise Samsung’un son dönemde benimsemiş olduğu kasanın içerisinden yükselen lens tasarımı devam ettirilmiş durumda. Kameralar için ayrı bir alan kullanılmamış.

Bu şık modelin 199 gram ağırlığında olduğunu ve ölçülerinin de 161.3 mm X 78.1 mm X 8.2 mm seviyesinde olduğunu da eklemiş olalım. Ayrıca tasarım için son detay IP67 sertifikasının sunulması olsun.

Samsung Galaxy A34

Samsung Galaxy A34 Teknik Özellikler Açısından Neler Sunuyor?

Yeni telefon son dönem trendlerini de karşılıyor. Telefonda 6.6 inçlik Super AMOLED bir ekran görüyoruz. Samsung’un bu modelde de AMOLED ekran kullanması güzel bir hareket olmuş.

Çözünürlük kısmında ise yine tanıdık olan FHD+ değeri var. 1080 X 2400 piksel çözünürlük değeri karşımıza çıkıyor. Ekran yenileme hızı 120 Hz olan Samsung Galaxy A34, maksimum parlaklık kısmında ise 1000 nit seviyelerine kadar ulaşabilmekte.

Samsung Galaxy A34

Gelelim yeni akıllı telefon için işlemci seçimi kısmına. İşlemci seçiminde 5nm üretim teknolojisinden çıkan Exynos 1380 işlemcisine yer verilmiş. Samsung’un kendi mobil işlemcilerinden biri. Zaten A serisi gibi modellerde de genelde bu seviyede bir tercih yapılıyor.

RAM seçeneği kısmında ise 6 GB ve 8 GB RAM seçenekleri var. Seçiminize göre 128 GB depolama alanı ve 256 GB depolama alanı alternatifleriyle de karşı karşıya kalıyorsunuz.

Samsung Galaxy A34

Gelelim kameralara. Samsung orta sınıf için iyi bir orta sınıf üçlemesi hazırlamış. Ana kamera kısmında 48 MP f/1.8 diyafram açıklığında bir kamera var. İkinci kamera seçeneği 8 MP f/2.2 ultra geniş açı kamerası. Üçüncü kamera seçeneği ise 5 MP f/2.4 makro çekim kamerası. Tabii ki çekim kalitesini görmedik ama bu seviye için yeterli olduğunu düşünüyorum.

Teknik Özellikleri Özet

  • Ekran: 6.6 inç Super AMOLED 120 Hz, FHD+
  • İşlemci: Exynos 1380
  • RAM: 6 GB ve 8 GB
  • Depolama Alanı: 128 GB ve 256 GB
  • Kamera: 48 MP + 8 MP + 5 MP arka ve 13 MP selfie kamerası
  • Pil: 5000 mAh değerinde 25W hızlı şarj
  • Arayüz: Android 13 üzerinden OneUI 5.1

Fiyatlar Nasıl?

Henüz Türkiye fiyatları açıklanmadı. Ama şu var ki bu tür modeller için yerel fiyatlandırma üzerinden ilerlendiğini düşünüyoruz. Haliyle uygun fiyatlar bekleniyor. Şu an için Samsung Galaxy A34 modelinin yurt dışı satış fiyatı ise 389 Euro seviyesinden başlıyor.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler