Cumartesi, Nisan 20, 2024

Samsung Galaxy S10 Ekrana Gömülü Parmak İzi İle Gelecek

Paylaş

silkroad gaminggentr

Samsung yakın zamanda Galaxy Note 9’u satışa çıkarmıştı. Note 9‘un bir üst modeli olan Galaxy S10 tanıtımını bir kaç ay içerisinde yapmayı planlıyor. Samsung, çıkarttığı yeni modellerde parmak izi sensörü kameranın altında bulunuyordu fakat şirket tarafından alınan patent ile bu durum değişeceği söyleniyor. Yeni alınan patent ile ekrana parmak izi entegre edilecek. Şu an ekranda parmak izi için kullanılan teknolojinin aksine daha üstün teknoloji kullanılmış. Böylece daha hızlı bir şekilde daha yüksek çözünürlükte tarama yapabilmeyi hedefliyor.

 

Galaxy S10 Patent 1 2

Ekrana Gömülü Parmak İzi Sensörünün Ne Farkı Var?

Gelen raporlara bakacak olursak parmak izi okuma sensörü olarak biyometrik yerine ultrasonik sensör kullanılacak. Ultrasonik parmak izi sensörü biyometrik parmak izi sensörüne göre daha hızlı ve daha güvenli bir şekilde tarama yapabiliyor. Eğer Samsung bu teknolojiyi kullanacak olursa bu sektörde en iyisi olacağı söyleniyor. Samsung’un ekrana gömülü ultrasonik parmak izi okuma teknolojisini ileri ki zamanlarda orta seviye cihazlarda da kullanması bekleniyor. 

 

galaxy s10 parmak izi tarayıcısı

Qualcomm tarafından geliştirilen üçüncü nesil sensörler bulunacak olan Samsung Galaxy S10‘a parmak izi tarayıcısı diğer telefonlardaki parmak izi okuyucusuna göre daha güvenli ve daha hızlı bir şekilde her koşulda çalışabilecek. Daha önceden Samsung, Amerika Birleşik Devletleri Patent ve Marka Ofisi’de ekrana gömülü parmak izi için gereken patentlerin başvurusunu yapmıştı. Başvuruda sadece ekranın bir bölümünde bulunan sensörler ile parmak izi ile birlikte biyometrik bilgileri okuyan sensörler içerdiğine dair bilgiler yer alıyordu. 

Samsung Galaxy S10’da bulunacak olan ekrana gömülü parmak izi sensörüyle birlikte ekranın her noktasından parmak izi okuyabilecek. Yakın zamanda Vivo tarafından çıkarılan telefonda ekrana gömülü parmak izi teknolojisi tek bir noktadan çalışıyordu. Samsung Galaxy S10’da ise ekranın her noktasından parmak izi okuyarak bir ilke imza atacak. 

Sizce parmak izi ile kilit açma mı yoksa yüz tanıma ile kilit açma mı daha güvenli? Yorumlarda belirtiniz.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler