Cumartesi, Nisan 20, 2024

Samsung Galaxy S8 ile Gelen Yenilikler ve Tüm Özellikler

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bugün tanıtılan yeni amiral gemi Samsung Galaxy S8 ve Galaxy S8+ İstanbul’da kullanıcılar ile buluştu. Fakat teknik özelliklerin ve performansın güzelliği bir kenara dursun, Türkiye satış fiyatı gerçekten ortalığı karıştırdı. Direkt olarak üst düzey kullanıcılara hitap eden yeni Galaxy S8 Android’in yeni kralı olarak gösteriliyor. Gelin şimdi Galaxy S8‘in teknik özelliklerine yakından bir göz atalım.

Samsung Galaxy S8 Özellikleri

İlk lansman ABD’nin New York eyaletinde gerçekleştirilmiş sonrasında ise aynı gün Londra ve İstanbul’da kullanıcıların karşısına çıkmıştı. Bir yandan tasarıma göz atıp neler değiştiğini sezmeye çalıştığımız esnada karşımıza ‘ahım şahım’ değişmeyen özellikleri görünce biraz durduk. Apple ile rekabet halinde olan Samsung, yeni amiral gemisinde istenileni verse de, fiyatta çok şaşırttı diyebilirim. İşte Galaxy S8‘in resmileşmiş olan teknik özellikleri:

– 5.8 inç 2K ekran

– 4 GB RAM

– Exynos 8895 işlemci

– 64 GB depolama

– 256 GB microSD

– Gorilla Glass 5 ekran koruma

– Mali-G71 MP20 grafik işlem

– 12 MP f/1.7 arka kamera

– 8 MP f/1.7 ön kamera

– 3000 mAh batarya

Samsung Galaxy S8 ile Galaxy S8+ arasında ne fark var ?

Teknik özellikler ve tasarım açısından baktığımız zaman aslında hiçbir fark yok. Galaxy S8‘i S8+’dan ayıran tek fark 3500 mAh batarya ve 6.2 inç ekrana sahip olması. Onun dışında diğer tüm detaylar aynı geliyor.

samsung galaxy s8 ekran

Ekrana biraz değinelim

Bizleri eski Samsung Galaxy modellerine nazaran daha farklı bir ön tasarım bekliyor hocalar. Ekranın hemen altına baktığımızda ise kapasitif tuşların yanı sıra, ana ekran tuşunun kaldırıldığını görüyoruz. Ekran büyüdüğü için tek el kullanımı da bir o kadar zorlaşıyor. Her ne kadar cihazların içine ‘tek el kullanım’ özelliği eklense de, kullanıcılar bu özelliğe bir türlü alışabilmiş değiller. O yüzden küçük elli kullanıcılar epey bir işkence çekecekler gibi duruyor.

Kavisli yapısı ile aramıza katılan Samsung Galaxy S8 ve Galaxy S8+ Edge ekrana geçiş yapmış. Aslında kıvrımlar cihazı daha ‘cool’ gösteriyor diyebilirim. Çerçeve oranımız ise epey düşürülmüş. Her ne kadar ‘ben buradayım’ diyen bir akıllı telefon olsa da, darbelere karşı Gorilla Glass 5’in bu cihazı pek koruyabileceğini düşünmüyorum.

Cihazın sol paneline yerleştirilmiş olan ses açma ve kapatma tuşlarının hemen altında bizleri yeni bir tuş daha karşılıyor. Bu tuşa bastığımızda ise Bixby sanal asistan çıkıveriyor. Henüz testlerinin yapılmadığı bu yeni asistana yakında daha net değineceğiz.

samsung galaxy s8 1

Galaxy S8 Amiralinin Donanımı yeterli mi ?

Az önce yeni Galaxy S8 amiralinin teknik özelliklerini sizlerle paylaşmıştım. Piyasa satış fiyatını birazdan hemen aşağıda göreceksiniz. Teknik özellikler fiyata göre gerçekten düşük kalmış diyebilirim. Özellikle bataryanın hala 3000 mAh’da sürünüyor olması bizi gerçekten üzdü.

Donanım tarafında işlemcimiz Exynos 8895 oluyor. Şuanda piyasadaki en sağlam işlemci diyebilirim. Hatta Galaxy S7 serisine göre %30’luk bir performans artışı mevcut. Enerji verimliliğimiz ise bu batarya ile %40 civarlarına yükselmiş durumda.

Şimdi ekranımız 2K olduğu için internet + oyun + görüntünün parlaklığı bataryamızı sömürmek için birebir olacaktır. Bu tür batarya canavarı durumlarda kullanıcılar genellikle uzun süreli kullanımdan kaçınıyor. Ancak 3000 mAh değerindeki batarya Galaxy S8 için gerçekten düşük kalmış. Cihazı satın aldığımızı düşünürsek 1 günlük kullanımı kolaylıkla devirecektir. Fakat ilerleyen zamanlarda bataryanın ölmesi ile birlikte bu süre yarım güne kadar düşebilir. (İnternet kullanımı bu süreye dahil değildir.)

Türkçe desteği olmayan sanal asistan ?

Samsung Galaxy S8 ile gelen kişisel asistanımız Bixby bizlere Türkçe dil desteği sunmuyor. O yüzden bu cihazı satın alacaklar için büyük bir eksi diyebilirim. Hele ki Samsung Türkiye‘nin Türkçe dil desteğini yetiştirememiş olması üzücü.

İddialara göre Apple Siri’den daha iyi olduğu söylenen asistanın bu kadar kısa sürede geliştirilmiş olması ve yayınlanması benim yine aklımda soru işaretleri bıraktı. Kısacası İngilizce dil bilginize güveniyorsanız Bixby’i kullanabilirsiniz.

samsung galaxy s8 tasarim

Samsung Galaxy S8 Ses Tarafına Yoğunlaşmış

Artık akıllı telefonlarda kamera ne kadar önemliyse, ses de o kadar önemli oldu. Samsung ise ses konusunda pek çok yeniliği Galaxy S8 ile beraber getirmiş hocalar. Harman’ı satın aldıktan sonra bünyesinde yenilikler ile gelen Samsung, Galaxy S8 ve Galaxy S8+’ta Hi-Fi ses desteğini bizlere sunuyor. Bir de bunu güzel bir kulaklık ile birleştirdiği için tadından yenmiyor.

Samsung’un yeni AKG adı verilen kulaklıklar bu konuda kullanıcıları gerçekten tatmin edecek gibi.

Gelelim Samsung Galaxy S8’in Türkiye Satış Fiyatına

Arkadaşlar burada biraz serzenişte bulunacağım kimse kusura bakmasın. Öncelik olarak Galaxy S8‘in Türkiye satış fiyatının KDV dahil 4399 TL olduğunu belirteyim. Galaxy S8+ ise 4999 TL (5K değil) Olaylar o kadar ileri seviyeye taşındı ki artık bu fiyatlar basic kullanıcılara über olarak geliyor. Orta seviyeli kullanıcılar ise sosyal medyada sürekli fiyata küfür ediyor. Samsung cihazı mis gibi yapmış mı ? yapmış ona kimsenin sözü yok. Fakat bu fiyat nedir be kardeşim ?

Türkiye’de 5 bin TL’ye mis gibi Hysoung Gt250r motor alınabilir. Ya da ben dört teker isterim derseniz altınıza temiz bir Şahin’de çekebilirsiniz. Yazımın başında da belirtmiştim; Samsung Galaxy S8 ve S8+ tamamen üst düzey kullanıcılara hitap ediyor. Parası olan zaten hiç düşünmeden bastırıp satın alır. Ancak Samsung Türkiye‘de istediği satış rakamlarına ulaşabilir mi orası muamma..

samsung galaxy s8 fiyat

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

3 YORUMLAR

  1. Almayin , aldirmayin kardesler. Daha Turkce destek koymamislar 5 k fiyat veriyolar. Gerci Türkiyedeki vergiler yuzunden boyle ama genede siz alipta samsung Turkiyenin bi taraflarini kaldirmayin. 5 bin tlyi gidip annenize veya esiniz dostunuza neler alamassiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler