Perşembe, Nisan 25, 2024

Tasarım Harikası Samsung Gear S3 Satışa Hazır

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bundan bir kaç ay önce IFA’da görücüye çıkan Samsung Gear S3 hakkında teknik özellikler ve piyasa satış fiyatı belli oldu. Tasarım harikası olarak nitelendirilen Gear S3 hakkında biz de detaylı bir rehber hazırladık. İşte Samsung Gear S3 hakkında merak edilenler..

Gear S3 Neler Sunuyor ?

Yeni nesil görünümü ve kol saatini andıran tasarımı ile bekleyenleri şaşırtan Samsung, Gear S3 modelini Classic ve Frontier olarak ikiye ayırıyor. Gear S3 Classic modeline baktığımızda biraz daha zarif ve kibar diyebilirim. Ayrıca LTE bağlantı özellikleri bulunmuyor. Gear S3 Frontier modelinde ise dayanıklı sert yapısı ve LTE bağlantı seçenekleri yer alıyor. Yani Frontier modeli bir tık daha üst diyebiliriz.

Her iki akıllı saat 1.3 inç boyuta sahip Super AMOLED ekran ile birlikte geliyor. Diğer modeller ile kıyasladığımızda daha ince ve kesinlikle çok daha yakışıklı bir saat. Ayrıca Always On Display özelliği sayesinde ekranı sürekli açık olarak tutabiliyorsunuz. Hatırlarsanız bu mod S7 ve Note 7’de karşımıza çıkmıştı. Şarjdan yemediği gibi, sürekli olarak bildirim halinde olması büyük bir artı.

Ekran Gorilla Glass SR+ ile korunduğu gibi, kolay kolay darbelere karşı hasar almıyor. Fakat siz yine de çok fazla şansınızı zorlamayın derim. Her iki akıllı saat modelinde de IP68 su sertifikası bulunuyor. Dilediğiniz gibi havuz, deniz veya suyun içerisine sokarak kullanabiliyorsunuz. S2’den daha büyük olan Gear S3, 380 mAh bataryası ile tek seferde 4 günlük kullanım imkanı sunuyor.

samsung-gear-s3-01
Uygulama Mağazası Geliştirilmiş

Bundan bir kaç sene önce akıllı saatler ilk çıktığında tamamen “süs” amaçlı kullanılmaya itiliyordu. Ne mağazada adam gibi uygulama veya içerik vardı, ne de saatin içerisinde fazla seçenekli uygulama bulunuyordu. Kullanıcılar bu durumdan çok rahatsız olduğu gibi, Samsung bu havalı saatine toplamda TizenOS ile 10 bine yakın uygulama bulunan mağazaya erişim imkanı sağlıyor. İstediğiniz uygulamayı akıllı saatte kullanmaya başlayabiliyorsunuz.

Ayrıca her iki akıllı saatte de dahili mikrofon ve hoparlör yer alıyor. Bunun yanında Wi-Fi ve Bluetooth özelliklerini de unutmamak lazım. İster Bluetooth kulaklık kullanın, isterseniz sesi hoparlörden dışarıya verin. Bu kullanıcının tercihine bırakılmış.

samsung-gear-s3-04
Bir de Pay Hizmeti Var

Samsung Gear S3‘te Samsung Pay hizmeti de bulunuyor. Yani NFC yöntemi ile alışveriş yaparak ödemelerinizi bir kaç saniye içerisinde yapabiliyorsunuz. Her şeyi geçtim, bir akıllı saat ile ödeme yapabilmenin ilginçliğine takılmış durumdayım. Düşünsenize kasaya gidiyorsunuz, kasiyer bayana saati uzatıyorsunuz ve ödeme yapıyorsunuz. Arka sırada bekleyen vatandaşları hayal edemedim şahsen.

samsung-gear-s3-02
Teknik Özellikler

❱ 4 GB hafıza

❱ 1 GHz çift çekirdekli işlemci

❱ 380 mAh batarya (4 günlük kullanım)

❱ Gorilla Glass SR+ ekran koruma

❱ Dahili Bluetooth ve Wi-Fi

❱ Dahili hoparlör ve mikrofon

❱ GPS, hız ölçer, barometre, kalp ritme gibi sensörler

Borcumuz Ne Kadar ?

Samsung Gear S3 akıllı saat modelleri çok yakında piyasa satışa sunulacak. Ancak ABD fiyatı çoktan belirlenmiş durumda. Gear S3 Classic versiyonu 299 dolardan satılırken, Gear S3 Frontier modeli de 349 dolardan satılacak. Saatlerin Türkiye satış fiyatı ise 1299 TL ile 1499 TL arasında olması bekleniyor.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler