Perşembe, Nisan 25, 2024

Samsung Kendine Ait ‘3D Derinlik Algılama’ Sensörünü Duyurdu!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Samsung kısa süre önce, sınıfının en iyisi fotoğrafçılık ve AR / VR deneyimleri sunan bir ToF (Uçuş Süresi) sensörü olan yeni ISOCELL Vizion 33D’yi tanıttı. Kızılötesi ışık sinyalinin bir nesneye gidip gelmesi için geçen süreye bağlı olarak, bu sensör akıllı telefonların derinlik bilgilerini gerçek zamanlı olarak algılamasını sağlar. Vizion 33D sensörü, 3D tarama, video bokeh efektleri, AR oyunları ve daha fazlası için kullanılabilir.

ISOCELL Vizion 33D sensörünün öne çıkan özellikleri

  • ISOCELL Vizion 33D, derinlik algılama yetenekleriyle lazer sensörün yerini alarak doğru ve hızlı otomatik odaklama için ana kameraya yardımcı olabilir. Yalnızca 200mW, düşük güç tüketimi gerektiren bu özellik, fotoğraflarınıza canlılık katar.
  • ISOCELL’in son teknoloji piksel yapısıyla donatılan ISOCELL Vizion 33D, gelişmiş güç verimliliği sağlar ve 3D uygulamaların günün her saatinde teslim edilmesini sağlar. Hem IR aydınlatıcı hem de ToF sensörü için 400mW’nin altında toplam güç tüketimiyle 33D, kullanıcıların gün boyunca AR oyunları ve video bokeh gibi güçlü 3D özelliklerin keyfini çıkarmanızı sağlıyor.
  • Yüksek çözünürlüklü bir VGA ToF çözümü olan ISOCELL Vizion 33D, rakipsiz hassasiyetle derinlikli görüntüler üretir. Hem iç hem de dış ortam koşullarında sensör, 5 metreye kadar olan bir nesnenin derinliğini yüksek doğrulukla algılayabilir.
  • Derin Kanal İzolasyon teknolojisi (DTI), çapraz karışmayı azaltmak için pikseller arasındaki izolasyonu en üst düzeye çıkarırken, Arka Taraf Saçılma Teknolojisi (BST) sensörün kuantum verimliliğini artırır.
  • Hızlı hareket eden nesnelerin hassas derinlik ölçümünü sağlamak için, ISOCELL Vizion 33D, 4 kademe demodülasyon sistemine sahiptir ve 120 fps’ye kadar kare hızını destekler. Sensördeki her piksel aynı anda dört faz sinyali alabilir (0 °, 90 °, 180 ° ve 270 °), bu da yalnızca tek bir çerçeve ile derinlik görüntüsü oluşturabileceği anlamına gelir.

Yeni nesil Samsung cihazlarda görmemiz mümkün

Güney koreli şirketin Apple’ın LiDAR teknolojisine alternatif ya da rakip olarak geliştirdiği bu sensörünü, yeni nesil Samsung Galaxy amiral gemisi cihazları, daha iyi fotoğrafçılık ve AR / VR deneyimleri sunmak için bu yeni ISOCELL Vizion 33D sensörle birlikte gelebilir.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler