Perşembe, Nisan 25, 2024

Samsung Note 10 ve Note 10 Plus Özellikleri Belli Oldu!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Samsung, Note serinin amiral gemileri olacak olan Note 10 ve Note 10 Plus iki cihazı tanıtacak. Lansaman şuan Türkiye saati ile 23:00’de Amerika’nın Brooklyn şehrinde başladı. Samsung Note 10 ve Samsung Note 10 Plus özellikleri haberimizde.

Samsung Note 10 Özellikleri

Lansman başladıktan sonra fazla uzatmadan hemen cihazın özelliklerine geçildi. İlk olarak Samsung Note 10’un 6.3 inçlik bir ekranı bulunuyor. Cihazda hemen hemen hiç çerçeve oranı yok. Parmak izi okuyucu alt kısımda ekran altına gömülü. Ekran kullanıcılar için oldukça önemli özellikle büyük ekranlar sevenler için. Bu cihazda dinamik amoled ekran bulunuyor. Ayrıca ekranın FullHD+ çözünürlüğe sahip.

note 10 2

Ayrıca Samsung, Note 10 ve Note 10 Plus’ın kamerasını geliştirirken yapay zekadan da yararlanmış. Video çekimlerinde sese odaklı video çekimi yapabilmekte. Örneğin piyano çalan birisini çekiyorsanız yapay zeka sayesinde o kısmı odaklayarak sesi daha net alıyor.

Ayrıca cihazın batarya tarafında önemli geliştirmeler yapmışlar. 45w ile ultra hızlı şarja sahip. Sadece 30 dakika şarj ile %80’e kadar şarj olacak şekilde geliştirmişler. Lansmanda 5G teknolojisinden de bahsedildi. Her iki cihazda da 5G internet teknolojisine sahip olacak.

İşlemci: Exynos 9825 

Ram: 8 GB

Ekran: 6 inç

Samsung S Pen Özellikleri

20190807 232054 min

Samsung’un tabletlerde ve Note serisinde kullandığı kalem olan S Pen’e yeni özellikler eklendi. Kalemin en büyük özelliklerinden biri ise cihaz ile uzaktan kontrole sahip olması. Özellikle selfie çekmeyi sevenler için çok güzel özellikler getirmişler. Kalem ile kamerada zoom yapma, video çekme, fotoğraf çekme, mod değiştirme özelliklere sahip. Ayrıca sadece kamera konusunda değil YouTube gibi platformlarla da uyumlu geliyor.

Samsung Note 10 ve Note 10 Plus Fiyatı

20190807 235904 min

Her iki cihazında her iki farklı fiyata sahip. Her iki cihazın LTE ve 5G versiyona sahip modelleri var ve bunlar arasında fiyat farkları bulunuyor. Samsung S10 LTE modelinin 949$, 5G modelinde 1,049$ fiyata sahip. Samsung S10 Plus’ın LTE modelinin 1,099$, 5G modelinin ise 1,299$ fiyat etiketine sahip.

Telefonların ülkemize ne zaman geleceği belli değil fakat globalde 24 Ağustostan itibaren alınabilecek. Ayrıca ön siparişler yarından itibaren açılıyor.

 

 

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler