Salı, Nisan 23, 2024

Samsung Tüm Galaxy Note 7’leri Hurdaya Çıkartıp İmha Edecek

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bu sene Samsung‘un başına gelen pişmiş tavuğun başına gelmedi. Önce Galaxy Note 7 patlamaları meydana gelince dünya genelinde “geri çağırma” kampanyası yapıp toplattılar. Ardından SDI bataryaları değiştirerek müşterilere geri verdiler. Sonra da sorunlar devam edince firma ne yapacağını şaşırdı. Şimdiki durum ise içler acısı..

Tüm Galaxy Note 7’ler Toplatılıp İmha Edilecek

Şuana kadar tam 2 milyon 470 bin Samsung Galaxy Note 7 geri toplatılmış durumda. Firma çare olarak müşterileri oyalamak istemediği gibi, yeni akıllı telefonlarını imha etme kararı aldığı belirtiliyor. Haber ilk olarak The Verge tarafından yayınlandığı gibi, açıklamaya göre Samsung Note 7‘leri tamir veya yenileme yapmadan direkt hurdalığa çıkartacak.

Şimdiye kadar 3 milyona yakın Galaxy Note 7 üretildiği gibi, şuan ki planın dünya genelindeki Note 7‘leri toplatıp müşterilerine paralarını iade etmek ve cihazları hurdaya çıkartıp kalıcı olarak imha etmek. Şirket ortadan kaldırma işlemi konusunda ne zaman ve ne biçimde hareket edeceğini açıklamadı. Fakat bir hurda kazanına tüm cihazlar atılıp, orada eritilme sürecine gidilecek gibi görünüyor.

samsung-galaxy-note-7
Eğer Samsung böyle bir harekete girişecek olursa, müşterilerden epey olumsuz yorum alacağını düşünüyorum. Zira ilk toplamadan sonra tekrar gönderim sağlanmış ve patlamalar yine devam etmişti. Müşteriler de artık “bu ne kardeşim, siz bizimle dalga mı geçiyorsunuz ?” moduna çoktan girmişlerdir.

NOT: Ayrıca Samsung global sitesinden Galaxy Note 7 ile ilgili tüm içerikleri kaldırmış durumda. Bu da cihazların artık selasının okunduğuna önemli bir işaret diyebiliriz.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler