Cumartesi, Nisan 20, 2024

Samsung, Telefon Piyasasında Rakipsiz Değil!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Android cihazlar arasında yıllarca birinciliği koruyan Samsung, artık atını eskisi kadar koşturmuyor. Bir süredir gündemde olan Huawei, Samsung‘a yetişti.

AppBrain isimli bir reklam ağının yaptığı araştırmalar sonucu Avrupa’da Huawei adı her geçen gün daha fazla duyuluyor. Bu duyulmasının yanı sıra kendine de telefon pazarında bir pazar payı edinen HuaweiSamsung‘un hemen ensesinde. Spesifik olarak Avrupa’da en çok Huawei‘nin uygun fiyatlı ortalama bir telefonu olan P8 Lite‘ın kullanım oranında başı çeken ülkeler ise İspanya ve Polonya.

Huawei P8 Lite ile Samsung'un Ensesinde

Samsung’un Durumu Ne?

 

Avrupa’nın batı taraflarında Huawei‘nin halen kat etmesi gereken uzun bir yol var, fakat Android telefon kullanım oranında birinciliğe oynamakta. Batı Avrupa tarafında Huawei‘nin satışları %30 seviyelerinde. Halen %60 seviyelerinde bir orana sahip olan Samsung‘un yanına yaklaşamasa da, ikinci sırada olması sebebiyle oldukça yakınlarında.

Huawei ayrıca Finlandiya’da Android cihaz kullanımının yüzde 27.5’i kadar bir orana sahip. Diğer ülkelerde bu kadar yüksek rakamları görmüyoruz. Fakat Huawei, İtalya’da %19’a, Çek Cumhuriyeti’nde %17’ye, Macaristan ve Polonya’da ise %16 seviyelerine çıkmayı başardı.

Huawei’nin Satışlarının Son Dönemdeki Durumu

 

Özellikle Huawei P9‘un çıkışıyla firma %40 oranında bir satış artışı yakalamış durumda. Fiyatı dolar bazında uygun gözükse de Türkiye kesiminde doların yükselişinden ötürü satışlar bir hayli düşmüş durumda. Fakat orta ve doğu Avrupa taraflarında geniş bir kitleye ve satış rakamlarına sahip.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler