Cumartesi, Nisan 20, 2024

Samsung, Yıllık Kârının %60 Azaldığını Açıkladı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Dünyanın önde gelen elektronik üretici firmalarından Samsung, yıllık kâr oranında %60 azalma gerçekleştiğini açıkladı.

Güney Koreli dünya devi Samsung Electronics, 2019 yılının ilk çeyreğine ait mali tablosunu açıkladı. Son dört yıldan bu yana en kötü kâr düşüşü açıklayan firma, yaşanan gelir kaybını yavaşlayan akıllı telefon satışlarına ve bellek yongalarının ucuzlamasına bağlıyor.

Katlanır Telefonlar Kurtarıcı Olabilir

Açıklanan verilere göre Samsung, bir önceki çeyreğe göre %60 oranında bir gelir kaybı yaşadı. Yine de bu düşüşe rağmen 5.5 milyar doları kasasına koyan firma, yaşanan sürecin 2014 yılından bu yana görülen en büyük düşüş olduğunu belirtiyor.

Samsung Yıllık Kârının 60 Azaldığını Açıkladı 1

Esasen çeşitli ekonomistler, Samsung’un bu çeyrekte önemli bir kâr kaybı yaşayacağını tahmin ediyordu ancak oluşan tablo, tahminlerden biraz daha kötü. Hali hazırda akıllı telefon piyasasında artan rekabet ve fiyatların genel olarak yavaşlaması, bu tablo için öne sürülen en büyük gerekçe durumunda. Bu yıl tanıttığı S10 serisi ile mücadeleye devam eden Samsung, katlanabilir telefonlardan da umutlu.

Bloomberg’e verilen bir demeçte şirketin, bu yılın ikinci yarısında çok daha iyi kâr oranları elde edeceği belirtiliyor. Yine de Çin ve ABD arasında gerçekleşen ekonomik gerilim, tüm dünya pazarını doğrudan etkilemekte. Samsung’un en büyük müşterilerinden olan Apple’ın Çin pazarına giriş yapamaması da, Samsung’un satacak olduğu bellek ve diğer donanımlarda azalmaya sebebiyet veriyor.

Dolayısı ile kâr kaybının kısa vadeli olacağı düşüncesi pek de gerçekçi görünmüyor. Bakalım önümüzdeki çeyrekte Samsung ve diğer üreticiler, mali açıdan neler yaşayacak.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler