Cuma, Mart 29, 2024

Samsung’tan Yeni Bir Katlanabilir Telefon Geliyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Diğer katlanabilir telefonların yanı sıra, Samsung‘un ilk katlanabilir cihazı olan Galaxy Fold modeli çok fazla eleştiriye maruz kalıyor ve bu eleştirilerden en büyüğü ekranlar arasında boşluğun çok geniş olması.

Cihazın katlanabilmesi için iki ekran arasında bırakılan boşluk çok geniş olduğundan toz parçacıklarının menteşeye ve ekrana girmesi oldukça kolay oluyor ve bu olayda menteşe mekanizmasının zararına oluyor.

Toz parçacıkları ekrana zarar verebiliyor

Cihazın ekranı plastikten yapıldığından ötürü toz parçacıklarını üzerine çekebilmesi en kolay malzeme ve bu da ekran arasında yer alan boşluk sebebi ile tozların çabucak ekrana ve menteşeye yerleşerek cihaza büyük bir zarar verebilmesini arttırıyor.

Yeni bir katlanabilir cihaz

İyi haber şu ki Samsung, dünyanın en küçük kavisine sahip üçüncü nesil katlanabilir OLED panelinin ticarileştirildiğini duyurdu, bu da yeni OLED panelin katlanabilir bir cihaz kapatıldığında daha az boş alan bırakacağı anlamına geliyor. Ayrıca, yeni OLED panelinin yabancı parçacıkları çekme olasılığının daha düşük olduğu ve dolayısıyla ekranı koruduğu anlamına geliyor.

samsung galaxy fold 2 temel ozellikleri sizdirildi.2
Samsung'tan Yeni Bir Katlanabilir Telefon Geliyor 2

Ekran özellikleri

7.6 inç boyutundaki yeni katlanabilir OLED panel Ultra İnce Cam (UTG) kullanıyor ve 2208 × 1768 piksel çözünürlük sunuyor. Yeni OLED paneli, Bureau Veritas tarafından 200.000 ekran paneli katlaması için onaylanmıştır ve% 6,5 ile en düşük mavi ışık seviyesini yayar. Bu, Samsung’un yakın zamanda duyurulan Galaxy Z Fold 2’de gördüğünüz ekran panelidir; aynı zamanda Samsung’un üçüncü nesil katlanabilir OLED paneline sahip ilk cihazdır.

Samsung Display departmanı açıklama yaptı:

“Katlanma stresini en aza indirmek amacıyla, Samsung Display, ekranın malzemesi, panel tasarımı ve modül tertibatı ile ilgili bir dizi teknolojiyi optimize etti, böylece çok katmanlı yapı, panel katlandığında bir yastık gibi işlev görecek. , ”

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler