Salı, Nisan 23, 2024

Satış Rekorları Kıran Bir Hikaye: PlayerUnkown’s Battlegrounds

Paylaş

silkroad gaminggentr

Steam‘da duyurulduktan sonra milletin kuyruğa girdiği kısa adı PUBG olan uzun adının ise PlayerUnkown’s Battlegrounds olduğu hayatta kalma oyunu 4 ay içerisinde rekor üstüne rekor kırdı. Peki optimizasyon sorunu olan ve hatalar ile dolu olan bu oyun nasıl oldu da bu kadar tuttu ?

Adamlar PR Manyağı Yaptı

Bir oyun piyasaya çıkmadan önce forumlarda, videolarda, incelemelerde veya çeşitli sitelerde PR sağlayarak oyunculara özenti haline getirilir. Eğer bunu başarılı bir şekilde yaparsanız, oyuncular kötü bir oyun olsa bile satın alarak kendi fikirlerini verip oyunu incelerler. Hele ki online bir oyunsa, grafikler çok göze çarpmasa bile binlerce hatta milyonlarca oyuncunun oynaması yeterlidir. İşte PUBG‘de de aynısı oldu. Adamlar beta test aşamasındaki bir oyunu 69 TL’ye sattırarak rekor kırdılar.

Oyun şuanda optimizasyon sorunu konusunda rekor kırsa bile, oyuncular göz ardı ederek oynamaya devam ediyorlar. Grafikleri ise Full HD veya 4K’ya çektiğinizde değişiklikleri görseniz bile, oyun içerisinde ne bir silah nişan kalitesi, nede bir hikaye kalitesi bulunuyor. Tek yaptığınız şey uçaktan atlayarak bir yer seçip hayatta kalmak. Tamam plan ve içerik çok güzel. Ancak bu kadar sorunlu oyunun milyonları devirmesi sizce de garip değil mi ?

PlayerUnkown’s Battlegrounds dört ay gibi kısa bir süre içerisinde tam 5 milyon 294 bin adet satış gerçekleştirdi. Oyun ilk olarak Mart ayında çıktığı gibi indirilmeye başlandı ve oyuncular trailer ve fragmanlardan gördüğü kadarı ile oyunu satın aldılar. Şuanda PUBG erken erişimde olmasına rağmen bu kadar satış yapması ne kadar başarılı bir PR gerçekleştirdiklerini gösteriyor.

Ek olarak şunu da belirtelim hocalar; SteamSpy tarafından açıklanan bilgilere göre PUBG şuanda Steam üzerinde oynanan en iyi dördüncü oyun oldu. Fakat oyunun yapımcısı olan Bluehole bu olayı henüz doğrulamadı. Eğer oyun hakkında hiç bilginiz yoksa, aşağıdaki görselleri inceleyebilirsiniz.

playerunkowns battlegrounds

playerunkowns battlegrounds 005

playerunkowns battlegrounds 002

playerunkowns battlegrounds 003

 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

2 YORUMLAR

  1. h1z1 i oynayan o kadar kişi var.Oyunu bilmem kaç yıldır düzeltmemelerine rağmen.h1z1 geliştiricilerinin o kadar yılda yapamdıklarını adamlar 4 ayda yapmışlar işte.Rp yapmışmış oyun h1z1 e kıyasla çok iyi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler