Cumartesi, Nisan 20, 2024

Scott Kelly Uzayda Gördüğü En Garip Şeyi Anlattı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

NASA‘nın eski astronotu Scott Kelly, uzayda gördüğü en garip şeyi anlattı. Eski NASA astronotu Scott Kelly, DNA‘sının Uluslararası Uzay İstasyonu üzerinde yaşadığı bir yıl boyunca değiştiğini de vurgulamıştı. 

Uzayda bir yıl boyunca kalan eski astronot Scott Kelly’nin Dünya’ya döndüğünde genlerinin değiştiği ortaya çıkmıştı. Kelly’nin DNA’ları tek yumurta ikiziyle karşılaştırıldı ve kodların genetik olarak birbirlerinin eşi olmadığı tespit edildi. Testler Kelly’nin genlerinin yüzde 7’sinin değiştiğini iddia etti.

NASA ayrıca yaptığı açıklamada “Scott’ın DNA’sı temelde değişmedi. Araştırmacıların gözlemledikleri, gen ifadesindeki değişimlerdir, bu da vücudunuzun çevreye nasıl tepki verdiğidir. Bu muhtemelen dağ tırmanışı veya SCUBA dalışı gibi stres altındaki insanlar için de geçerlidir” dedi.

Kelly, şimdi de uzayda gördüğü en garip şeyi anlattı. Kelly, uzayda gördüğü en garip şey “İçinde idrar sıvısı ve asit karışımı olan bir su torbasıydı. Bu su balonu, tuvaletlerimizin tıkanmasını engelliyordu” dedi.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler