Pazar, Eylül 8, 2024

SearchGPT: Google’ın Yeni Rakibi

Open AI, dijital dünyada arama deneyimini zenginleştirecek yeni bir adım attı. OpenAI, kullanıcılarına kaynaklarla ilgili hızlı ve doğru zamanda verilen yanıtların önem kazandığı SearchGPT arama motorunu geliştirdi.

Paylaş

Yapay zeka gelişimleriyle birlikte hayatımızda hızlı arama ve pratik sonuçlar da önem kazandı. Open AI, dijital dünyada arama deneyimini zenginleştirecek yeni bir adım attı. OpenAI, kullanıcılarına kaynaklarla ilgili hızlı ve doğru zamanda verilen yanıtların önem kazandığı SearchGPT arama motoru üzerine çalışıyor.

Halihazırda test sürecinde olan aracın, dil motoru ChatGPT’ye entegre edileceği konuşuluyor. Böylece kullanıcıların sorularına çok kısa sürede doğru yanıtlar alacağı da söz konusu oluyor.

İnternette yer alan bilgilere gerçek zamanlı olarak erişim sağlayan SearchGPT, hızlı tarama özelliği sayesinde pek çok arama motorunu geride bırakabileceği özel bir yetenek üzerine geliştiriliyor.

“Doğal, Sezgisel ve Gerçek Zamanlı: SearchGPT”

SearchGPT Nedir?

openai yapay zeka destekli arama motoru searchgpt yi duyurdu179886 0 - PC Hocası

OpenAI tarafından geliştirilen SeachGPT, kullanıcıların doğal dil düzeyinde etkileşime girmesini sağlayan bir arama motorudur. Bu motor, kullanıcıların sorgularını dil modeli aracılığıyla sormasına ve etkileşimde bulunmasına izin veriyor.

Yeni bir arama motoru adımıyla kullanıcılar için “SearchGPT nasıl kullanılır?” sorusu da gündeme geliyor. SearchGPT’nin, yalnızca metin tabanlı arama değil, aynı zamanda görüntü arama, hava durumu, hesap makineleri, spor, finans ve zaman dilimleri gibi çeşitli widget’lar da sunması da bekleniyor. Ayrıca, kullanıcıların takip eden sorular sormasına olanak tanıyacak şekilde tasarlanıyor. Yapay zeka aramalarını geliştirmek üzere sunulan SearchGPT’nin, sohbet akışını yansıtan bir arama deneyimi vadetmesi planlanıyor.

SearchGPT ve Google!

src 340x1912xopenai yapay zeka destekli arama motoru searchgpt yi duyurdu - PC Hocası

Kasım 2022’de ChatGPT’nin piyasaya çıkmasından bu yana, Alphabet yatırımcıları OpenAI’ın Google’dan pazar payı kaparak tüketicilere çevrim içi bilgi aramada yeni yöntemler sunabileceği endişesini taşıyordu. Şimdi, yatırımcıların bu endişeleri gerçekleşiyor gibi görünüyor.

Gelişmiş özellikleri ve yapay zeka destekli sistemle geliştirilen SearchGPT, Google’a yeni bir rakip olarak görülüyor. Komut çerçevesinde sorulan sorulara metin ve görsel eşliğinde yanıt veren motor, soruların devamını da dikkate alabiliyor. Böylece kullanıcılar arama motorundan gelen yanıtları değerlendirip, geliştirebilmek adına tıpkı bir sohbette gibi soru-cevap sistemiyle ilerleyebiliyor.

BENZER:  Hepsiburada Kasım İndirimleri Kapsamında Kaçırılmayacak Teknolojik Ürünler

Doğal Dil Etkileşimi:

  • SearchGPT: Kullanıcıların doğal dilde sorular sormasına ve etkileşimde bulunmasına olanak tanır.
  • Google: Geleneksel arama motoru formatını kullanır. Kullanıcılar anahtar kelimeler ve kısa sorgular yazarak arama yapar ve sonuçlar genellikle kısa açıklamalar şeklinde sunulur.

Gerçek Zamanlı Veri Erişimi:

  • SearchGPT: Gerçek zamanlı verilere erişim sağlar, bu da modelin bilgi kesilme tarihlerini aşmasına olanak tanır. Bu sayede en güncel bilgileri sunar.
  • Google: Sürekli güncellenen bir veri tabanına sahiptir ancak arama sonuçları her zaman en güncel bilgiyi içermeyebilir.

Arama Sonuçlarının Sunumu:

  • SearchGPT: Arama sonuçlarını doğal dil yanıtları olarak sunar. Kullanıcılar daha detaylı ve bağlamsal cevaplar alabilirler.
  • Google: Arama sonuçları genellikle bağlantılar, kısa açıklamalar ve çeşitli reklamlar olarak sunulur. Kullanıcılar genellikle istedikleri bilgiyi bulmak için birçok bağlantıya tıklamak zorunda kalabilir.

Ek Özellikler:

  • SearchGPT: Hava durumu, hesap makineleri, spor sonuçları, finans bilgileri ve zaman dilimleri gibi çeşitli widget’lar sunmayı planlamaktadır​.
  • Google: Bu tür widget’lar ve özellikler zaten mevcut olup, kullanıcılar belirli sorgularla bu bilgilere kolayca erişebilirler.

Google pazarına rakip olarak teknoloji dünyasına giren SearchGPT’nin test aşamalarından sonra kullanıcılara tam zamanlı arama deneyimi sunan bir motor olarak kullanılması bekleniyor.

silkroadgaminggentr
Elif Aksüt
Elif Aksüt
Yazar, okur, üretir, paylaşır ve öğretir🌺

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Popüler Haberler

Nasıl Yapılır?

Diğer Haberler