Perşembe, Nisan 25, 2024

Shazam Artık Apple Silicon Mac’leri Destekliyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Amerika Birleşik Devletleri merkezli yazılım ve teknoloji devlerinden Apple, Mac için Shazam uygulamasını iki yıl aradan sonra ilk kez güncelleyerek M1 ve M2 yonga seti Mac’ler için Apple Silicon desteği ekledi. Çip desteğinin yanı sıra macOS Monterey’in görünümüne uygun olabilmesi için uygulama simgesini de değiştirdi.

Artık Mac için Shazam uygulaması Apple’ın evrensel ikili dosya sistemini kullanıyor ve bu sebeple hem Intel işlemcili Mac’lerde hem de Apple Silicon işlemcili Mac’lerde yerel olarak çalışabiliyor. Apple, Shazam uygulamasını ilk kez 2018 yılında satın almıştı ve Mac uygulaması o zamandan bu zamana kadar birkaç ufak tefek güncelleme alabildi.

shazam macbook
Shazam Artık Apple Silicon Mac'leri Destekliyor! 2

Apple’ın Shazam’ı almasından bu yana Mac cephesindeki uygulaması için yaptığı en büyük yazılım güncellemesi bu oldu. Shazam uygulaması, Mac’in menü çubuğuna, çalmakta olduğunuz bir şarkıyı tanımlamak için tıklayabileceğiniz bir simge ekliyor.

Mac kullanıcılarının bir uygulama yüklemeye gerek kalmadan Shazam’a erişebilmeleri için işlevsellik Siri ile yerleşik olarak geliyor yani “Hey Siri, bu şarkının adı ne?” diyerek şarkının ismini öğrenebilirsiniz, ancak bazı insanlar için kolay erişimli bir menü çubuğu uygulaması daha çok tercih edebilebiliyor. Yine de seçim sizin.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler