Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Sır Aralandı: Samsung Galaxy S24 Teknik Özellikleri Belli Oldu

Paylaş

silkroad gaminggentr

Akıllı telefon dünyasında yeni bir eşik seviyesi belirleyecek olan Samsung Galaxy S24 için beklenen an yaklaşıyor. 17 Ocak itibariyle yeni akıllı telefon serisi tanıtılmış olacak. Tanıtıma az bir süre kaldı evet ama tanıtımdan önce de yeni serinin tüm detaylarının ortaya çıktığını görüyoruz. Daha öncesinde de telefon için sızıntılar gerçekleşmişti evet ama ilk defa yeni serinin tüm detaylarını ortaya çıkaracak bir sızıntı gerçekleştirildi.

Hem renk seçenekleri, hem tasarım detayları hem de teknik özellikler için sızdırılan belgelerde, yeni akıllı telefonların ne kadar iddialı olduğu gözüküyor.

Samsung Galaxy S24 Serisinden Neler Bekliyoruz?

Renkler için yapılan sızıntıdan başlayalım. Seride toplam 4 ayrı renk göreceğiz. Pastel tonlarının öne çıkacağı bu renkler, titanyum sarısı, menekşe, gri ve siyah olarak karşımıza çıkacak. Daha çok pastel tonların öne çıkması da önemli.

Yeni akıllı telefonların teknik özelliklerine geçildiği zaman, ilk dikkat çeken kısım boyutlar olacak. Sırasıyla seride 6.2 inç, 6.7 inç ve 6.8 inç ekran boyutlarının sunulduğunu göreceğiz. Burada 1500 nits parlaklık değeri standart olarak karşımıza çıkarken tepe noktada ise 2600 nits parlaklık değeriyle karşı karşıya olacağız.

Samsung Galaxy S24

Maksimum parlaklık değerini değerlendirdiğimiz zaman, %48 seviyesinde daha yüksek bir parlaklığın karşımıza çıktığını söyleyebiliriz. Bunun dışında sızdırılan belgelerde daha canlı renkler ve daha geniş bir görüş açısı vurgularının yapıldığını da görmekteyiz.

Samsung Galaxy S24

Bileşenler kısmına geçildiği zaman ise Samsung Galaxy S24 serisinde beklendiği gibi iki ayrı işlemciye yer verildiği anlaşılıyor. Belgelerde yer alan bilgilere göre bir seride Snapdragon 8 Gen 3 serisi işlemciler kullanılırken bir seride ise Exynos 2400 serisi işlemciler kullanılacak.

Artık hangi bölgede hangi işlemcinin kullanılacağına ilişkin bir bilgi olmadığını da belirtelim. Yeni işlemcilerle beraber Ray Tracing destekli GPU birimlerinin kullanılacağı da sunulan bilgiler arasında.

Samsung Galaxy S24

Samsung Galaxy S24 Kamera Konusunda Neler Sunacak?

Toplantı sırasında yer verilen detaylardan birisi de yeni akıllı telefonların kamerası. Slaytlarda Samsung Galaxy S24 ve Samsung Galaxy S24+ modelinin kameralarına ilişkin bilgiler var. Buna göre iki telefonda da 100 MP 3x optik zoom sunan bir kamera olacak. Ek olarak 5x optik zoom desteğine sahip 50 MP bir telefoto kamerası göreceğiz. Yapay zeka destekli olarak gelecek kameralar, özellikle zoom konusunda rakipsiz olacak.

Samsung Galaxy S24 serisi için sızan yeni bilgiler bunlar. Zaten tanıtım için de sayılı gün kaldı. Yakın zaman içerisinde tüm sır perdesi aralanmış olacak. Tabii ki fiyat konusu da netlik kazanacak.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler