Çarşamba, Nisan 24, 2024

Sitenizi nasıl üst sıralara çıkarırsınız?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bir site açtınız ve site de satış yapmayı düşünüyorsunuz. Fakat bir türlü kimse size ulaşamıyor. Siteniz yeni olduğu için Google bunu fark etmemiştir. Biz de bu hafta sitesini üst sıralara yükseltmek isteyen takipçilerimiz için ufak bir rehber hazırladık.

Google‘ın fark etmesini beklemek biraz uzun sürebilir, sizde hemen sitenizin indexlenip iş başına geçmek istiyorsanız buna müdahale ederek sitenizin daha hızlı indexlenmesini sağlayabilirsiniz. 

Google Guetzli PCH

Peki nasıl müdahale edebilirim ?

Sitenize uygun anahtar kelimeyle özdeş, Backlink alarak sitenizin Google tarafından daha hızlı ve daha erken fark edilmesini sağlayabilirsiniz. Elbette unutmamak gerek, bunu önceki açmış olduğum konularda da sıkça belirtmiştim. Fazlasıyla Backlink almak Google açısından hoş karşılanmadığı gibi, bu yüzden fazla olmamak şartı ile anahtar kelime uyumlu Backlink almanızı öneririm.

Burada kafanızı karıştıran bir soru olabilir: neden Backlink indexlemeyi hızlandırıyor? Şimdi daha önceden indexlenmiş olan bir siteden Backlink alırsanız yada sizin sitenizin Backlink‘ini alırsa Google botları bunu fark edecek ve sitenizi indexlemeye başlayacaktır. Backlink nedir gibi sorusu aklınıza geliyorsa kısaca “referans” olarak tanımlayabilirim. Forumu takip etmeye devam ederseniz bu konularda hakkında yine güzel bir makale yazacağım. 

İndexlenmiş diğer sitelerde, sitenizi paylaşarak indexlenmeyi hızlandırabilirsiniz. Nasıl olacak onu da anlatayım. Size önerdiğim sitelerde, kendi sitenizi paylaşacaksınız, Google bot o siteyi ziyaret ettiği takdirde, sizin sitenizin linkini takip edecek ve sitenizi görecek ve daha erken index almasını sağlayacak. 

Peki hangi sitelerde paylaşacağım ?

Bu konuyla alakalı bir çok başlık var. Bunlardan biri pingleme siteleridir. Bu pingleme siteleri nedir diye soracak olursanız, pingleme siteleri, sitede bir sayfa yapılan yenilik güncelleme gibi yapılan işlemleri bildirmek amacıyla arama motoru botlarını çağırılmasını sağlar. Örnek verecek olursam, www.pingomatic.com  www.masspinger.com www.masspingtool.com sitelerini öneririm. Bu sitelere boş olan alana site adresinizi yazıyorsunuz ve “Ping” butonuna basıyor ve bekliyorsunuz. 

Bir diğer başlık ise İmleme siteleridir.  Peki nedir bu İmleme siteleri ? İmleme siteleri, çok sık içerik girilen ve çok fazla link paylaşılan sitelerdir. Bazı İmleme sitelerinde ise dakika 1 paylaşım gelmektedir. Bu sıklıkta ve sürekli güncel içerik ve sürekli yenilik gelen siteye Google Bot sürekli uğrar ve neredeyse o siteden hiç çıkmaz.

Sizde bu imleme sitelerine kendi sitenizin linkini atarak Google Bot tarafından fark edilmesini sağlayabilirsiniz. imleme sitelere örnek gösterecek olursam,  www.reddit.com  www.digg.com sitelerini öneririm. 

Google Hospital

Sitenize Sitemap Eklemek

Sitemap nedir ilk önce bundan bahsedeyim. Sitemap sitenizde nelerin nerede olduğunu gösteren bir sistemdir diyebilirim. Örneğin Google Botları sitenizi ziyarete geldi ziyaret ederken Botlar sitenizin her yerini gezip yapılan değişiklikleri görecek ve ona göre index işlemini yapacak. Fakat sitenizi gezmek biraz uzun sürebilir.

Google Botlarının işini kolaylaştırmak adına sitenize Sitemap eklemelisiniz. Sitemap olunca bütün değişiklikleriniz, yenilikleriniz ve girmiş olduğunuz içerikleri tek bir belge olarak görür ve hızlı bir şekilde işini yapar, bu yüzden Google, sitesine Sitemap ekleyen kullanıcılarını sever. 

Peki Nasıl Siteme Sitemap Ekleyeceğim ?

Öncelikle sitenizi “İçerik Yönetim Sistemi” olarak adlandırdığımız WordPress ile yönetiyorsanız Google XML Site Haritaları eklentisini kullanarak sitenize kolay bir şekilde Sitemap ekleyebilirsiniz. Normal bir dil ile yazılmış site kullanıyorsanız, Google Search Console adlı siteye girerek Sitemap ekleyebilirsiniz. Sizden yapmanızı istenilen adımları uygularsanız rahat bir şekilde hem Google Search Console kaydı yapmış olur ve Sitemap eklemiş olursunuz. Google Search Console çok ayrıntılı bir konu o yüzden bu konuyla ilgili daha ayrıntılı bir konu daha gelecektir.

Bir diğer konu ise sosyal medyadır. Aslında sosyal medya biraz imleme sitesi başlığı altına giriyor fakat sosyal medya da önemli bir konudur. Bu konuyla alakalı daha önce forumda Ahmet Doğukan G.‘nin yazmış olduğu konuyu okuyarak sosyal medyanın önemini ve bazı taktiklerini öğrenebilirsiniz. Buraya tıklayarak konuya ulaşabilirsiniz. Son olarak’da yan menüye son yazıları eklemeniz Google Bot‘un dikkatini çekecek ve indexleyecektir.

Bu yazıyı PC Hocası forum moderatörlerimizden Ahmet Doğukan G. yazmıştır. Bizleri sosyal medya hesaplarımızdan ve forumdan takip etmeyi de unutmayın!

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler