Cumartesi, Nisan 20, 2024

Snapdragon 845 2018’de Hangi Cihazlarda Yer Alacak

Paylaş

silkroad gaminggentr

Herkesin bildiği üzere Qualcomm firmasının sunduğu mobil işlemci serilerinin en yükseği olan Snapdragon 845‘ler 2018 yılı itibariyle hayatımıza girecekler. Şimdi asıl soru bu işlemciler hangi telefon modellerinde yer alacak ? Gelin buna hep birlikte bakalım. 

Çin merkezli sitelerden olan Weibo‘nun paylaştığı bir görselde 2018‘de Snapdragon 845‘in kullanılacağı telefonlar gün yüzüne çıkıyor. Bunları incelediğimizde karşımıza ilk olarak Samsung Galaxy S9 ve S9+ çıkıyor. LG’nin yeni çıkacak amiral gemisi telefon G7 ve G7 Plus, Xiaomi Mi7, HTC U12HTC U12+ modelleri de bu listede yer alan diğer modeller arasında. Bunların dışındaki liste ise şu yönde LG G40, Google Pixel 3, Pixel 3 XL, Samsung Galaxy Note 9 Listede bunların dışında ZTE Nubia Z18, One Plus 6, One Plus 6T ve Sony Xperia XZ Pro-A gibi akıllı telefonlar da bu listede bulunmakta. Samsung‘un tanıttığı ve uzakdoğu pazarına özel olarak çıkarttığı kapaklı modeli W2018 yerine geçecek olan W2019‘da da Snapdragon 845‘in yer alması bizi şaşırtan haberlerden oldu.

pch

Snapdragon 845’i Daha Yakından Tanıyalım

Snapdragon 835 modelinin üzerine çok daha güçlenerek gelecek olan Snapdragon 845‘in üretimi 10 nm LPP FinFET üretim süreciyle hayat buluyor. Kryo 385 CPU ve Adreno 630 GPU çekirdek mimarisi üzerine inşa edilen bu işlemci söylenilenlere göre 835 den yüzde 25 daha yüksek bir verim sağlıyor. Ayrıca yüzde 10 gibi bir oranda güç tüketiminde azalma sağlayan bu işlemci yapay zeka konusunda da adımlar atmış gibi görünüyor. Güçlü rakipleri olan Huawei ve Apple gibi firmaların gerisinde kalmayan Qualcomm, bu işlemcinin 3 kat daha fazla Al işlemi yapabildiğini belirtiyor. Spektra 280 IPS ile kamera noktasında da gelişen işlemci 720p saniyede 480 kare videoların da önünü açıyor.

4K tarafında ise 60 kare saniye çözünürlüğünü yakalayan işlemci, HDR desteği ile de oynatma kısmında da iddialı geliyor. X20 LTE modem desteğiyle bağlantı hızlarında bizlere gigabitleri gösterebilecek olan işlemci, Secure Processing Unit ile tüm biyometrik verileri güvende tutuyor. Quick Charge 4+ ile hızlı şarjda doruklara çıkacak olan Snapdragon 845 telefon piyasası dışında da geniş bir yelpaze de kendine yer bulacak işlemci cepleri de yakacak gibi.

 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler