Perşembe, Nisan 25, 2024

Son Windows 10 Güncellemesi Oyunlarda Sistemin Kitlenmesine Neden Oluyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Windows 10 güncellemeleri son zamanlarda kullanıcıların canını sıkmaya başladı. Zira ortaya çıkan yeni sorunlar nedeni ile pek çok forumda ve Microsoft’un web sitesinde şikayetler arttı. 10 Ekim 2018 (Versiyon 1809) için geçen zaman özellikle kötüydü. İlk sürüm sorunlarından sonra yeni yamalar gönderildi fakat versiyon 1809 hataları kullanıcıların yakasını bırakmadı. İnternetteki yorumlara göre şuanda bu versiyon piyasaya sürülmüş olan en kötü Windows 10 sürümü olarak nitelendirilirken, bir aday daha ortaya çıktı.

Fakat sorun Ekim ayında gönderilen hatalar ile bitmiyor. 1 Mart tarihinde yayınlanan KB4482887 (OS Build 17763.348) güncellemesi oyunlarda kullanıcıların sistemlerini kilitlediğini, USB bellek taktıklarında farenin işlevini kaybettiğini ve grafik performanslarında sorunlar oluşturduğu tespit edildi.

CoD4 ve CoD MW2’de Gecikmeler Yaşatıyor

Bir Windows güncellemesi oyunlara sıkıntı yaşatır mı? Tabii ki yaşatır. En canlı örneğini de 1 Mart tarihinde gönderilen güncellemede görebiliyoruz. Zira şuanda forumlarda bu güncellemenin CoD4 ve CoD MW2 gibi eski oyunlarda gecikmelere sebep olduğu belirtildi.

Hatta bir kullanıcı “Bu güncellemeyi yükledikten hemen sonra, iki oyundan birisini oynamaya çalışıyorum ve fareyi hareket ettirir ettirmez donmalara neden oluyor.” dedi. Fareyi hareket ettirmediğiniz taktirde ise oyunda hiçbir sorun yaşamadan devam edebiliyorsunuz.

windows 10 sorunlu guncellestirme 003

APEX Legends ve PUBG’de Ani FPS Kayıpları Yaşanıyor

Eğer 1 Mart tarihinde gönderilen Windows güncellemesini bilgisayarınıza yüklediyseniz ve PUBG – APEX Legends oyunlarından bir tanesini oynuyorsanız, FPS sorunu yaşıyor olabilirsiniz. Özellikle Windows 10 Professional ve Home sürümlerindeki sıkıntılar oyuncuların canını sıkmaya başladı.

Yine forum üzerinde bir kullanıcı aynen şu durumu özetledi;

“Bu Salı gününden beri Destiny 2 oyununu oynamak için giriş yaptım ve oyunumun alışılmadık derecede takılmaya başladığını ve kasmalara sebep olduğunu fark ettim. Uzun süredir grafik ayarlarım aynıydı ve hiçbir değişiklik yapmadım. Ayrıca sahip olduğum ayarları düşürdüğümde kullandığım fare ayarım değiştirilmiş gibiydi. Eski fare ayarlarım sanki sıfırlanmış. Düzeltmek için çok uğraştım fakat eski performansı yakalayamıyorum. İlk önce NVIDIA sürücüsünden olduğunu düşündüm ve güncellemeyi bilgisayarımdan kaldırarak tekrar denedim. Bilin bakalım ne oldu? Sonuç yine aynı! Ardından sistemin RTX 2080 Ti olmasına rağmen 1080p’de 60 FPS’den daha düşük aldığını fark edince çılgına döndüm. Bu sorun böyle bir kart için kabul edilemez!”

windows 10 sorunlu guncellestirme

Microsoft Açıklama Yaptı

Güncelleştirmelerin düzeltilmesi ve hatanın nereden kaynaklandığına dair tespitlerin yapılabilmesi için Microsoft ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Fakat firmadan gelen resmi bilgiye göre;

“KB4482887’yi yükledikten sonra Destiny 2, APEX Legends, PUBG veya Call of Duty oyunlarında sorun yaşayan kullanıcıların kısa vadeli olarak güncellemeyi kaldırmaları gerekiyor. Bu özel Windows 10 toplu güncelleştirmesinin, Spectre V2 (CVE-2017-5715) performansını arttırmak için “Retpoline” seçeneği etkinleştirilmediğinden kaynaklandığı düşünülüyor. Yeni bir güncel versiyon gönderilene kadar, eski sürümü sisteminizden kaldırın.”

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler