Perşembe, Nisan 25, 2024

Sony a7R III’ü Tanıttı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Sony’nin iki yıl önce çıkarttığı ve çok iyi olan kamerası a7R II’nin daha iyisi olan a7R III’ü tanıttı.

ILCE 7RM3 a7R III front

A9’un temelleri üzerine gelişimini tamamlayan a7R III, daha iyi netleme ve 10 FPS çekim yapma artısıyla geliyor. A7R II‘ye çok benzer bir tasarım ile gelen a7R III’te odak noktası seçim tuşu, AF-açma tuşu ve çift SD kart girişi gibi özellikler de bulunuyor. Sony a7R II modelinden daha iyi bir pil ömrü sunan a7R III, ful dolu bir batarya ile 650 kare çekime kadar dayanıyor. Geliştirilmiş BIONZ X işlemcisiyle daha fazla veriyi daha hızlı işleme imkanı sunan a7R III, Sony’ye göre 15 durak dinamik aralık ve 14 bit RAW sunuyor. Bu da şu demek oluyor, artık hem büyük boyutta hem de çok hızlı bi şekilde fotoğraflar çekebileceksiniz.  Tam kare sensörlü makinede düşük ışık hassasiyeti 102.400 ISO’ya kadar arttırılabiliyor.

Beş eksenli görüntü sabitleme özelliği ile birlikte gelen a7R III ile çekilen fotoğraf ve videolarda titreşimi azaltmak için 399 odak nokta sayısı bulunuyor. 3 inç büyüklüğünde dokunmatik ve hareketli bir ekran bulunan makine 3,68 milyon çözünürlüğünde bir elektronik vizörden gücünü alıyor. MPEG-4, AVCHD ve XAVC S formatlarında video kaydı yapılabilen a7R III ile 4K video kayıt da yapma imkanı da bulunuyor.

120 FPS Full HD video kayıt yapılabilen a7R III, kırpma modunda 5176 x 2924 piksel çözünürlüğünde çekimler yapıyor.

Tabi tüm bu güzelliklerin bir bedeli de var.

Rüya gibi fotoğraflar çekebileceğiniz, Sony a7R III, 3.199 dolardan başlayan fiyatlarla Kasım ayının sonundan itibaren satışa sunulacak.

Alacak olanlara bu güzel makineyi şiddetle tavsiye ederiz. 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler