Salı, Nisan 16, 2024

Sony Düzenlediği Etkinlikte Xperia 8’i Duyurdu!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Cep telefonu pazarında son yıllarda oldukça kan kaybeden Sony, yeni cep telefonunu duyurdu. Sony bugün Japonya’da düzenlediği etkinlikte Xperia 8’i duyurdu. Barındırdığı bazı özellikler ile dikkatleri çekmeye başaran Sony Xperia 8‘in Ekim ayında satışa çıkması bekleniliyor.

 

Son zamanlardaki tasarım döngüsünü bozmadan devam eden Sony, Xperia 8’in tasarımını Xperia 10’dan temel almış gibi gözüküyor. Dikkat çekici özelliklere sahip olan Sony Xperia 8’e yakından bakalım. Gücünü Snapdragon 630‘dan alan Xperia 8, 4 GB Ram ve 64 GB hafıza ile bizleri karşılıyor.

Barındırığı temel özellikleri ile Sony ,bu cihazıyla orta segmentte yer almayı hedefliyor. Cihazın Corning Gorilla Glass 6 sertifikasına sahip olması çok konuşulacak detaylardan biri. Cihazın ekranına bakacak olursak 6 inçlik FHD+ IPS LCD bir ekran bizi karşılıyor.

21:9 En Boy Oranı 

21:9 en boy oranına sahip olan Xperia 8’in bir hayli uzun olduğunu belirtmekde fayda var. Cihazın arka ana kamerası 12 megapiksel çözünürlüğünde ve  f/1.8 diyafram açıklığına sahip. Arkadaki ikinci kamera ise 8 megapiksel çözünürlüğünde ve derinlik algılayıcısı görevine sahip.

Sony Xperia 8’in ön kamerası ise 8 megapisel çözünürlüğünde. Cihazın duyurusu yapıldıktan sonra batarya konusunda bazı tepkiler ortaya çıktı. Tepkiler cihazın 2.750 mAh kapasitesinde bir pile sahip olmasından kaynaklı oluştu. Bu pilin 18 W hızlı şarj desteklediğini de belirtelim.

Kutudan Android 9.0 ile çıkan Xperia 8’in fiyatı da 550 dolar olarak açıklandı. Belirlenen fiyatın orta segmentte yer alan bir cihaz için yüksek olması dikkatleri fazlasıyla çekti. Sizce Sony cep telefonu pazarında yeniden söz sahibi olabilecek mi ? 

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler