Çarşamba, Nisan 24, 2024

Sony, PlayStation V Patentini Satın Alıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Sony Interactive Entertainment’ın, yeni bir oyun konsolu gibi görünen, üstte V şeklinde bir girinti içeren radikal bir tasarıma sahip olacağını gösteren çizimlerle birlikte yeni bir patent açtığı bildirildi.

Bu patent sızıntısının kaynağı Let’s Go Digital’den geliyor ve belgeler oldukça gerçekçi fakat çok heyecanlanmayın: bu neredeyse gerçek bir PlayStation 5 konsolunun tamamlanmış bir görünümü olmayacak, bu büyük ihtimal ile PlayStation 5 geliştiricisini kiti ile ilgili patentlerinden biridir. Geliştirici kitleri genellikle daha hantaldır ve tamamlanmış üründen daha fazla bağlantı noktasına sahiptir, çünkü geliştirilme aşamasında mühendisler estetik ile çok az ilgilenirler.

Patentin Sony Mühendislik Direktörü Yasuhiro Ootori’ye nitelediği bu tasarım, üstünde dev bir V var. Sanırım belirli bir donanıma uyum sağlamak için oraya konulmadı. Ve bu şu soruyu soruyor: Sony’de en iyi mühendis neden bir geliştirici kiti için süslü bir tasarımla gelme zahmetinden geçsin?

PS4 dev kit

Kolay cevap, o böyle hissettiği için. Patron olduğunuzda bu tarz şeyler yapabilirsiniz. Belki sadece şekli sevdi – belki soylu ördek ve güçlü bir “V” oluşumunda uçmak için kendi hevesinden ilham aldı fakat Sony, Arap rakamlarından kaçınacak ve yeni konsolunu PlayStation V. Boom olarak yeniden adlandıracak.

Sony ile “V” Harfinin Gizemi

Sony’nin V harfini konsol isimlerinde ilk kez kullanacağını düşünüyorsanız bu konuda yanılıyorsunuz. İşte PlayStation Vita. Herkes “Vita” kelimesinin “yaşam, hayat” kelimesinin İtalyancası olduğunu bilir, İtalya ise Roma’nın bulunduğu yerdedir. (Kaynak: Reddit)

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler