Perşembe, Nisan 25, 2024

Sony, PlayStation VR2 Kulaklığı Hakkında Açıklamalarda Bulundu!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Japonya merkezli teknoloji üreticilerinden Sony, yaklaşmakta olan PlayStation V2 kulaklığı hakkında bir takım açıklamalarda bulundu ve bazı temel bilgileri paylaştı. Kullanıcıların oyun alanlarını nasıl kuracakları ve VR olmayan içeriği nasıl oynatacaklarını açıkladı.

PlayStation V2 Headset’in en güzel özelliği, kulaklığı çıkarmadan çevrenizi görmenize olanak tanıyan Saydam Görünüm modu olacak. Bu modu kulaklık üzerindeki bir düğme veya Kontrol Merkezi’nde yer alan bir kart üzerinden açıp kapatabileceksiniz.

Saydam Görünüm modunu oyun alanınızı kurmak içinde kullanabileceksiniz. Kulaklık, odanızın haritasını çıkaracak ve akabinde kumanda aracılığıyla sınırlar çizebileceksiniz bu sayede sınıra yaklaşmanız durumunda kulaklık sizi uyarıyor olacak. Eğer bir PlayStation 5 HD Kameranız ve yeşil bir perdeniz varsa, oyun oynarken kendinizin canlı görüntüsünü oyunun üzerine bindirerek canlı yayınlar için basit bir kurulum yapabileceksiniz.

VR desteği olmayan içerikleri nasıl oynatacağız?

VR destekli içerikler, PlayStation VR2 Headset‘te 90Hz ile 120Hz görüntü yenileme hızında, HDR video modunda ve 4000×2040 piksel çözünürlüğünde oynatılacak. VR desteği olmayan içerikler ise (oyun veya film) büyük bir sanal ekranda işleniyor olacak görüntü yenileme hızı 24/60 veya 120Hz hızlarında 1920×1080 piksel çözünürlükte görüntülenecek.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler