Cuma, Mart 29, 2024

Sony, Telefonlar İçin Dünyanın en İyi Kamera Lensini Duyurdu!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Sony‘nin akıllı telefon bölümü, performansı düşük ve etkileyici olmadığını birçoğumuz biliyoruz. Ancak buna rağmen  dünyanın en iyi kamera lenslerini üretmeye devam ediyor. 

Sony‘nin en son çıkarmış olduğu kamera lensi olan IMX586, Açıklamalara göre; 48 efektif megapiksel ve (8000 x 6000) çözünürlüğüne sahip. IMX586‘nın bu özelliklere sahip olması onu sektörün en iyi kamera lensi olmasını sağlıyor. 

Bu lenste kullanılan 0.8 mikron piksel, piyasadaki en küçük piksel olacaktır. Ancak Sony, renk filtreleri ve her bir pikselin dört bitişik pikselden gelen sinyalleri kullanmasından dolayı 1.6 mikron piksel olduğunu ve bununda 12 megapiksel olduğunu açıkladı.

Sony, Huaweı P20 ve Nokia 808 PureView‘de  olduğu gibi 40 megapiksel ve daha yüksek lensler kullanmayı denedi. Ancak lenslerin günlük kullanımda sorun yaratabileceğini düşündü. Ve bunun üzerine lenslerin boyutunu 8 mm‘ye düşürerek bu sorunun üstesinden geldiğini söyleyebiliriz. Yüksek megapiksel değerleri her zaman görüntü kalitesi ile paralel değildir. Bunu çoğumuz kullandığı akıllı telefonlar sayesinde bilmektedir. 

huawei p20 and p20 pro 5073

IMX586‘yı gelecek yıl akıllı telefonlarda görmeyi bekleyeceğiz; Sony, bu Eylül ayında, her biri  27 $ (128 TL) birim fiyat etiketi ile gönderim örnekleri göndermeyi planlıyor.

Sony‘nin yaptığı bu hamleyi çok doğru buluyoruz. Her ne kadar akıllı telefon konusunda piyasada diğer markalara karşın pek rekabet gösteremese de kamera cephesinde ses getireceğini düşünüyoruz. Bu yazımızın da burada sonuna geliyoruz. Bir daha ki yazımızda görüşmek üzere sağlıcakla kalın.

 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler