Pazartesi, Mayıs 26, 2025

Sony ve Honda, Elektrikli Araba Üretmek için İşbirliği Kurdu!

Japonya merkezli tüketici elektroniği üreticisi Sony ve otomobil üreticisi Honda, birlikte elektrikli arabalar üretmek için birlikte yeni bir şirket kurmak adına işbirliği yaptıklarını resmi olarak duyurdu. Mutabakat Zaptı imzalayan devler, bu yıl içerisinde yeni bir şirket kuracalar ilk otomobillerini üç sene içerisinde tamamlayıp 2025 yılında piyasaya sürecekler.

Anlaşmaya göre her iki taraf profesyonel olduğu konularda güçlerini ortaya koyacaklar; Sony mobilite hizmet platformunu tedarik ederken, Honda ise üretim tesislerini tedarik edecek. Bu ortak girişim elektrikli araçların planlanması, geliştirilmesi, tasarımı ve satışından sorumlu olacak.

BENZER:  JAECOO 7 Modelleri Türkiye’ye Gelmek Üzere Gemilere Yüklendi
sony vision s 02 - PC Hocası

Sony zaten 2020 yılında Tüketici Elektroniği Fuarı’nda (CES) Vision-S adında bir konsept cihaz tanıtarak elektrik otomobil (EV) sektörüne giriş yaptığını duyurmuştu. Bu yılın Ocak ayında ise Vision-S 02 modelini tanıttı ve elektrikli araçlar üretebilmek için 2022 yılının baharında Sony Mobility Inc şirketini kuracağını belirtmişti şimdi ise bu planlara Honda dahil olacak.

silkroadgaminggentr

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Benzer Haberler

Nasıl Yapılır?

Diğer Haberler