Cuma, Mart 29, 2024

Sony Xperia 2 Telefonun Özellikleri Ortaya Çıktı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Sony tarafından üretilen Xperia 1 telefonun bir üst versiyonu olacak olan Xperia 2 telefonun özellikleri ortaya çıktı. Günümüz amiral gemisi telefonları ile rekabet edecek olan Xperia 2 telefonda üst seviye özellikler bulunuyor.

Sony, Mobil Dünya Kongresinde amiral gemisi olarak Xperia 1, orta seviye olarak Xperia 10 ve Xperia 10 Plus telefonlarını tanıtmıştı. Gelen söylentilere göre Sony’nin Mayıs ayında Xperia 4 model isimli telefon tanıtması bekleniyor. Xperia 2 telefonun Xperia 1 ve Xperia 4 arasında olaması bekleniyor. 

Sony Xperia 2 Telefonun Özellikleri Ortaya Çıktı 2 PCH

Sony Xperia 2 Teknik Özellikleri

Cihazın içersinde Qualcomm tarafından tasarlanan en güçlü yonga seti olan sekiz çekirdekli Snapdragon 855 bulunuyor. Bu yonga setinin içersinde Adreno 540 grafik birimi bulunuyor. Cihaz içersinde ayrıca 6 GB bellek bulunuyor. Sony’nin bellek optimizasyonu diğer Android telefon üreticilerine göre daha başarılı olduğu için cihazları fazla bellek tüketmiyor. 

Üç arka kamera ile gelecek olan telefonun arka kamera özellikleri henüz belli değil. Önceki modellerde olduğu gibi bu modelde de 6.2 inç boyutunda 21:9 sinema formatında 2880 x 1234 çözünürlüğünde ekran bulunacak. Cihazın ekranı 1440 ile 1080 arasında pek standart olmayan çözünürlüğe sahip. Yine de çözünürlüğü rakipleriyle benzer seviyelerde. 

Sony Xperia 2 Telefonun Özellikleri Ortaya Çıktı 3 PCH

Cihazda kablosuz şarj destekli 3000 mAh batarya bulunacak. Bataryası ekran boyutuna göre az gibi görünse de optimizasyon ile pil tüketimi biraz daha azaltıldığı için birçok kullanıcı için yeterli gelecektir. 

Peki ya siz Sony Xperia 2 telefonun özelliklerini beğendiniz mi? Yorumlarda fikirlerinizi belirtin. 

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler