Cuma, Mart 29, 2024

Sony’den Beklenen Açıklama Geldi, Cyberpunk 2077 PlayStation Store’dan Kaldırıldı ve İadeler Onaylanacak

Paylaş

silkroad gaminggentr

Sony‘nin Cyberpunk 2077‘yi PlayStation Store’dan çekeceğini ve oyunu dijital mağazadan satın alan herkes için tam geri ödeme teklif ettiğini söyledi.

Geri ödeme sürecini şimdi başlatmak istiyorsanız. Buraya tıklayarak oturum açmanız gerekiyor.

1608258953 Sony to remove Cyberpunk 2077 from PS Store until further

Perşembe akşamının ilerleyen saatlerinde Sony, geri ödeme formuna erişirken “bazı kullanıcıların sorun yaşadığını” söyledi. Sorun görüyorsanız, daha sonra tekrar deneyebilirsiniz. Cyberpunk 2077, PlayStation Store’dan zaten kaldırıldı. Oyun, mağazanın web sürümünde “Cyberpunk 2077” aramasında herhangi bir şey çıkmıyor.

Oyuncular, sadece bir haftadan biraz daha uzun süredir çıkan Cyberpunk 2077‘nin hatalarla dolu olduğunu keşfettiler. Oyun PS5’te geriye dönük uyumluluk modunda iyi görünüp performans gösterse de, rutin çökmelere ve bir dizi dikkat dağıtıcı görsel hatalarla doluydu. Ancak PS4’te oyun çok daha kötü bir deneyim sunmuştu.

Şirket her ne kadar ileride ki süreçte bu durumun düzeltileceğini belirtse de oyun çıkmadan önce hangi platformlarda oynanabileceğini açıklamıştı. Daha sonradan PS4 ve Xbox One gibi platformlara çok vakit ayıramadık diyerek kullanıcılarından özür diledi.

Sony’nin hamlesi, Cyberpunk 2077 geliştirici CD Projekt Red’in PS4 veya Xbox One’ı satın aldıklarından memnun olmayanların para iadesi talep etmeleri gerektiğini söylemesinden birkaç gün sonra geldi. Yine de Sony’nin katı iade politikası nedeniyle, PlayStation Store’dan oyunun dijital versiyonlarını satın alan birçok kişi para iadesi alamadı.

Xbox One kullanıcıları bu durumla karşılaşmadı. Rahat bir şekilde oyunlarını geri iade edip parasını alabildi.

Sony’den gelen resmi açıklama:

SIE, yüksek düzeyde müşteri memnuniyeti sağlamaya çalışmaktadır, bu nedenle PlayStation Store üzerinden Cyberpunk 2077’yi satın alan tüm oyuncular için tam bir para iadesi yapmaya başlayacağız. SIE ayrıca Cyberpunk 2077’yi PlayStation Store’dan bir sonraki duyuruya kadar kaldıracaktır.

Cyberpunk 2077’yi PlayStation Store üzerinden satın aldığınızı onayladıktan sonra para iadesi işlemine başlayacağız. Para iadesinin tamamlanmasının ödeme yönteminize ve finansal kurumunuza bağlı olarak değişiklik gösterebileceğini lütfen unutmayın.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler