Cumartesi, Nisan 20, 2024

Sosyal Medyada Dolaşan iPhone 8 Aldatmacalarına Dikkat

Paylaş

silkroad gaminggentr

iPhone 8’in çıkmasıyla birlikte sosyal medyada dolaşan ücretsiz iPhone 8 kazanma vaadiyle insanları kandırmaya çalışan kurnazlar da ortalığa çıkmaya başladı.

Mağazalara dahi yeni varan iPhone X modelini ücretsiz bir şekilde kullanmak her insanın isteyeceği bir şey olabilir fakat böyle bir şeyi gördüğünüzde “scam” olup olmadığını anlamak gayet kolay oluyor.

Apple hiçbir zaman bir çekiliş için özel bir sayfa açıp bu sayfanın kullanıcı adını rakamlarla dolduracak bir firma değil. Bunun yanı sıra içeriği paylaştığı platformun logosunu da ekleyecekse gidip eski logosunu koymaz. Hele ki o minimalist tasarımın dışında asla çıkmaz.

sosyal medyada dolasan iphone 8 aldatmacalarina dikkat makale ici

Peki bu gibi scam olayların amacı nedir?

Katılım esnasında sizden bir ücret istemeseler bile bu gibi aldatmacalarda asıl amaç kişisel bilgileri çalmaktır. Örnek olarak katılmak için mail adresi ve isim yazmak yeterli ise büyük bir ihtimalle bu verileri bir e-mail spam listesinde kullanacaklardır.

Ödeme yaparak çekilişe bilet alınmasını isteyen yerler ise aynı şekilde kredi kartı bilgilerinizi çalıp kullanmayı hedeflemektedir.

sosyal medyada dolasan iphone 8 aldatmacalarina dikkat makale ici 2

Peki böyle bir yarışma varsa gerçek olduğunu nasıl anlarız?

Eğer böyle bir yarışma resmi bir kurumca yapılıyorsa bunu sitesinde yayınlayarak gerçek olduğunu ve katılım koşullarının neler olduğunu sitelerinde belirtirler.

Örnek olarak İş Bankası’nın 10. yıla özel reklamı gösterilebilir.

sosyal medyada dolasan iphone 8 aldatmacalarina dikkat makale ici 3

Bu arada siz de İş Bankası kullanıyorsanız ve İşCep uygulamanız varsa kampanya detaylarına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

İnternet üzerindeki güvenliğiniz adına bu tür resmi olmayan kampanyalara katılmayı bırakın bakmanızı bile önermem. Bu tür scam olaylarında daha dikkatli olmanızı dilerim. Görüşürüz hocalar.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler