Perşembe, Nisan 18, 2024

Sosyal Medyada Monitoring Nedir?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Merhaba PC Hocası takipçileri bugün sizlere sosyal medyada Monitoring Nedir? , Ne İşe Yarar? bunlardan bahsedeceğim. Monitoring İngilizce’den dilimize İzleme ve Takip anlamına gelmektedir.

 

 

 

 

 

 

 

Sosyal Medyada Monitoring  ;

Sosyal medyada Sektör,Marka ya da Kişiler hakkında konuşulanları takip etmeye Monitoring denir. Monitoring içerisinde filtreleme,analiz ve raporlamaya da yer vermektedir.

Monitoring sistemini biraz daha açacak olursak;

iletişim kurallarının başında gelen dinlemeyi sosyal medya üzerinden yapmayı sağlar o an yapılan paylaşımlar etkileşimler her şeyi takip eder ve dinler sadece sosyal medyada sınırlı kalmayan monitoring bloglar,haber siteleri,forumlar ve şikayet sitelerini de izlemekte ve takip etmektedir.

Detaya inerek örneklendirelim;

Sizin bir şirketiniz var ve haliyle bulunduğunuz sektörde rakiplerinizde mevcut sizin,şirketinizin ve rakiplerinizin ya da bulunduğunuz piyasa hakkında konuşulan,yazılan haberleri,sitemleri,iyi ve kötü eleştirileri hatta yaptığınız kampanyaları olumlu ve olumsuz görüşleri bununla beraber ne,nasıl,nerede,neden,ne zaman ve kim tarafından yapıldığını da takip edebilirsiniz.

Sosyal Medyada Monitoring Nasıl Yapılır?

Monitoring işlemi Anahtar Kelime yani Keywords üzerinden yapılmaktadır.

e-Ticaret ile oyuncak satışı yaptığınızı varsayalım,bu konuda ki anahtar kelimelerimiz; oyun,oyuncak,çocuk ve o zamanda popüler olan çizgi film karakterleri ya da bir bilgisayar oyunu karakterleri üzerine olabilir,peki bizim hakkımızda yazılanları görmek istiyorsak,bu sefer markamızı yazıp incelemeye başlıyoruz.

Monitoring Araçları (Ücretsiz)

google alerts 1362748933

Ücretsiz kategorimizde ilk sırayı Google Alerts almaktadır.

Google Alerts belirlediğiniz kelimeleri araştırarak sonuçlarını size mail olarak göndermektedir. Genel olarak Blog ve Haber sitelerini takip eder. 

tr logo full

Tweet Reach

Tweet Reach, isminden de belli olduğu üzere Twitter üzerinden monitoring hizmeti vermektedir.Belirlediğimiz anahtar kelimeler ile bize Twitter üzerinden çıkan sonuçları gösterir Tweet Reach kullanmak için bir Twitter hesabınızın olması gerekmektedir. 

twazzup logo1

Twazzup

Twazzup’da aynı Tweet Reach gibi Twitter’dan monitoring hizmeti sunmaktadır.Twazzup hizmetini Tweet Reach’den farklı tutan konusu Google Haberler de arama yapıyor olabilmesi.

social mention

Social Mention;

Ücretsiz kategorisinde en iyisi hangisi sorularına cevap verebilecek bir sisteme sahip olan Social Mention;

Sosyal Ağlar,Fotoğraflar,Mikro bloglar ve Bloglar da izleme yapabilmektedir.

 

Monitoring Araçları (Ücretli)

boomsonar

Boom Sonar;

İşini sırasıyla kaliteli ve detaylı bir şekilde yapan monitoring aracımızdır.Sosyal medya yönetimi,takibi,analizi ve raporlaması yapabilen,online itibar yönetimini de sağlayan sosyal medya ücretli monitoring aracı ve iş platformudur.

dna360

Dna 360;

Sosyal Medya takibi ile birlikte Yazılı ve Görsel basını da takip eden bir monitoring ajansıdır.

 

radian6

Radian 6;

Trendler,demografi ve hedef analizi araştırmaları yapmanıza yardımcı olan ücretli monitoring hizmeti sunan araçlardandır.

Bir yazımızın daha sonuna geldik değerli takipçilerimiz 🙂 Okuyup Takip Ettiğiniz İçin Teşekkür Ederim.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler