Perşembe, Nisan 25, 2024

Starlink, 99 Dolar Ücreti ile Beta Olarak Hizmete Giriyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

SpaceX, şu ana kadar 700.000’den fazla kişinin yeni ortaya çıkan uydu internet hizmetlerine ilgi gösterdiğini söylüyor. Şirket, ABD’deki seçkin kullanıcılarla herkese açık bir beta testi başlattı ve 2021’de dünyanın hemen hemen tüm bölgelerine hızla genişlemeyi bekliyor. Başarılı olursa, bu hizmet vermesi zor insanları hedeflediği için 1 trilyon dolarlık bir pazar haline gelebilir geleneksel internet servis sağlayıcıları için.

SpaceX, bu ayın başlarında, 60 uyduyu başarıyla başlattığını duyurdu ve Starlink takımyıldızını 700’ün üzerine çıkardı. Şirket, kırsal alanlara 20 ms’nin altında gecikme süresine sahip geniş bant sunmak için programının genel beta testini yapmak için yeterli olduğunu düşünüyor.

SpaceX internet plan Mazzitorch
Starlink, 99 Dolar Ücreti ile Beta Olarak Hizmete Giriyor 3

Dün gece şirket, hizmete kaydolmakla ilgilendiklerini ifade eden ABD ve Kanada’daki birkaç kişiye e-posta yoluyla ulaştı. SpaceX, yaz boyunca Starlink‘in özel bir beta testini gerçekleştirdi ve sonuçları Reddit’te Ookla’nın speedtest.net aracı kullanılarak gerçekleştirilen 11 anonim hız testinin 11 Mbps ile 60 Mbps arasında değişen indirme hızları ve 5 ile değişen yükleme hızlarını ortaya çıkardı.

2020 10 27 image 28 j
Starlink, 99 Dolar Ücreti ile Beta Olarak Hizmete Giriyor 4

Starlink’in “Hiçbir Şeyden Daha İyi Beta” olarak adlandırılan halka açık beta sürümü, kullanıcıların gerekli ekipmanı (kullanıcı terminali, montaj tripodu ve yönlendirici) 499 $ ‘a satın almasını ve ardından aktif hizmet almak için ayda 99 $ ödemesini gerektirecek. Tahmini hızlar 50 Mbps ile 150 Mbps arasında değişirken, tipik gecikme süresi yaklaşık 20 ila 40 milisaniye olmalıdır.

SpaceX, bu hizmetin evde hali hazırda çok daha hızlı ve nispeten ucuz olabilen hızlı kablo veya fiber geniş bant kullanan kişiler için yararlı olmasını beklemediğinden, isimlendirme şaka değildir. Şirket, beta testçilerinin kısa süreli bağlantı olmadan da beklemesi gerektiğini söylüyor ki bu da ideal değil. Bununla birlikte, evden çalışan insanlar için büyük bir sorun haline gelen veri sınırlarından söz edilmiyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler