Cuma, Nisan 19, 2024

Starlink Uydularının Hız Testi Sızdırıldı! 😳

Paylaş

silkroad gaminggentr

Elon Musk’ın uzay şirketi SpaceX, şu anda Starlink ağını oluşturmak için binlerce uyduyu Low Earth Orbit’e taşıma sürecinde ve Elon Musk “fiber internet” hizmetine benzer bir geniş bant hızlarını vaat ediyor. Starlink projesi tamamlandığı zaman dünya çevresini saran uydular sayesinde kullanıcılara internet hizmeti verilecek.

Şirketin fırlattığı ve yerleştirdiği 597 uydu yörüngedeki yerini aldı, bu sayı 12.000 olunca projenin yerleştirme ve kurma tarafı tamamlanmış olacak ve Amerika Birleşik Devletleri’nde sübvanse edilmiş kırsal geniş bant için büyük bir hükümet fonu açacak olan son teslim tarihlerine ulaşmaya çalıştığı için erken test aşamasında.

Hızlar, beklentilere göre düşük

Şimdi, Ookla’daki ağ kullanıcıları tarafından yapılan bazı hız testlerinin sonuçları Redditors tarafından ortaya çıkarıldı ve bu, hızların vaatlere kıyasla biraz eksik olduğunu gösteriyor.

startlink speed test 1200x533 1
Starlink Uydularının Hız Testi Sızdırıldı! 😳 2

Elbette, ağın henüz kullanıma sunulmasının çok erken safhasında olduğunu biliyoruz, ancak bu rakamlar mevcut ISS’lerin tamamen kesintiye uğramayacakları için rahat bir nefes almasına izin verecek.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler